COMBATRE LA PANDÈMIA

Usuaris d'impressores 3D de Badalona s'ofereixen per fabricar material sanitari

La prioritat és la fabricació de mascaretes de protecció facial per als professionals sanitaris i ajudar així a frenar l'expansió del coronavirus

zentauroepp34381123 sant cugat del valles 10 06 2016 hewlett packard hp presenta200317191833

zentauroepp34381123 sant cugat del valles 10 06 2016 hewlett packard hp presenta200317191833 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un grup de ciutadans de Badalona que treballen amb impressores 3D s’han ofert a fabricar mascaretes de protecció facial per a professionals sanitaris de Badalona Serveis Assistencials (BSA). Aquests elements «poden ser d’utilitat en determinades àrees dels centres sanitaris de la ciutat i contribuir a la lluita contra l’expansió del coronavirus», expliquen des de l’Ajuntament.

Durant els últims dies s’han succeït les iniciatives de comunitats d’usuaris d’impressores 3D, que reben el nom de ‘Coronavirus makers’, que s’organitzen per a la fabricació ràpida d’elements necessaris als centres sanitaris davant de la situació d’excepcionalitat. En el cas de Badalona aquesta col·laboració començarà amb BSA, que és l’organització de titularitat municipal que presta serveis integrals de salut i socials.

La impressió en 3D permet la fabricació, amb un reduït cost i amb celeritat, de peces i accessoris de materials termoplàstics. En el cas de Badalona, les primeres peces que s’estan preparant són mascaretes de protecció facial, tot i que en els pròxims dies es podrien preparar altres materials de protecció.

Col·laboracions ciutadanes

Notícies relacionades

Totes aquelles empreses o persones que disposin d’impressores 3D i vulguin col·laborar poden contactar amb el canal de Telegram ‘COVID19 Badalona Makers Chat’ o bé al telèfon 93 387 00 16, des del qual Protecció Civil coordina les col·laboracions ciutadanes.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA