06 d’abr 2020

Anar al contingut

els estralls del temporal

Badalona estudia reobrir parcialment el Pont del Petroli a l'estiu però veu «impossible» reparar-lo a curt termini

Quan fa un mes del 'Gloria', l'Ajuntament espera els resultats dels informes tècnics i la valoració econòmica dels danys

acn

L’Ajuntament de Badalona espera els resultats de l’informe tècnic que ha de determinar quin és l’abast de la ruptura del Pont del Petroli, danyat greument durant el temporal ‘Gloria’ de fa un mes. 

El temps i el cost de la reparació es determinarà a partir de l’afectació que hi hagi en l’estructura de la part final de la plataforma, però en qualsevol cas el consistori veu «impossible» poder reparar-lo abans de l’estiu. 

La regidora de Medi Ambient, Rosa Trenado, explica que malgrat això s’intentarà reobrir parcialment el pont durant l’estiu perquè la ciutadania pugui disfrutar de la part de la passarel·la que no està afectada. No obstant, s’haurà de veure com es controla l’afluència de gent per garantir la seguretat.

«No és el mateix concentrar la gent a la plataforma, que és molt més ampla, que en un punt molt més estret de la passarel·la», explica Trenado, en relació amb la possible reobertura parcial del Pont del Petroli en els pròxims mesos. L’Ajuntament és conscient de l’interès de la ciutadania per aquest espai, però vol fer-ho compatible amb la seguretat.

Retirar la plataforma

El calendari definitiu de tot això es podria començar a conèixer els pròxims dies, quan l’ajuntament preveu rebre els informes tècnics de les dues immersions que els enginyers submarins han fet recentment al Pont del Petroli. «S’ha de veure si s’ha mogut l’estructura», explica la titular de Medi Ambient.

El que segur que es farà en les pròximes setmanes és retirar la part de la plataforma que ha quedat feta malbé per evitar mals majors. En funció del que determinin els informes, es decidirà llavors com procedir amb la reparació de l’estructura o, si fos necessari, amb la seva reconstrucció total a l’extrem final del Pont del Petroli.

«No serà una cosa que es pugui fer a curt termini i fins a l’estiu és impossible que el puguem disfrutar», assegura la regidora. En paral·lel, l’ajuntament ja estudia com «tancar» la part de la passarel·la que no va quedar afectada pel temporal i com fer segur el trànsit de persones en aquest punt.

Més sorra a les platges

A l’altre costat de la balança hi ha les platges de la ciutat. El temporal va portar moltíssima sorra provinent del Maresme al litoral badaloní i durant aquests mesos, fins que arribi la temporada de bany, el consistori «repartirà» tota aquesta sorra entre les diferents platges de la ciutat per provar de recuperar alguns dels metres de litoral que s’han perdut en els últims anys.

Durant les últimes setmanes l’ajuntament també ha hagut de retirar del front marítim una petita part de l’edifici dels banys de la Donzella, un espai icònic de la platja de Badalona. L’edifici de l’antiga caserna de la Guàrdia Urbana també està «molt afectat» i finalment l’estructura també «haurà de destruir-se».

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA