DESTROSSA DEL 'GLÒRIA'

El temporal parteix en dos el pont del Petroli de Badalona

Les onades s'emporten un dels trams de bigues de fusta del pont i hi ocasionen el dany de més magnitud que mai ha sofert, incloent-hi el del 2017

La ciutat declararà l'estat d'emergència per agilitar les inspeccions que permetin avaluar els danys, que seran sufragats, d'entrada, pel consistori

el temporal parte en dos el pont del petroli de badalona / periodico

2
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

El brutal onatge del temporal ‘Gloria’ que aquest dimecres a la matinada ha sacsejat el litoral català ha destrossat el pont del Petroli de Badalona. Aquesta matinada, les onades, de diversos metres d’altura, han partit en dos el pont, que ha perdut un dels trams centrals que connecten amb la plataforma, d’uns 15 metres.

[Seguiu aquí al minut l’actualitat del temporal ‘Gloria’]

Després de la reunió aquest dimecres entre representants de l’Ajuntament de Badalona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), el Departament de Territori i el Ministeri de Transició Ecològica, l’alcalde accidental de Badalona –a causa d’uns problemes de salut d’Álex Pastor–, Rubén Guijarro, ha assegurat que els tècnics municipals treballen en un decret d’emergència per poder avaluar els danys del pont i afrontar-ne la reparació, a més d’una desena d’instal·lacions a tota la ciutat.

Segons ha explicat Guijarro, «ja s’està redactant l’encàrrec a l’enginyeria que ha de possibilitar fer la inspecció aèria i submarina per establir els treballs que caldrà fer i la valoració del cost de l’operació». A més, l’alcalde accidental ha apuntat que s’ha posat sobre la taula la possibilitat de catalogar el pont com a zona catastròfica «per tal de veure, juntament amb el compromís de l’Estat, com es pot articular un ajut econòmic per a Badalona».

Tot i que fins que el temporal no remeti «no serà possible», ha admès Guijarro, estimar el cost ni el temps de reparació, la previsió és que l’administració local de Badalona assumeixi la derrama per pal·liar els desperfectes per la via de l’estat d’emergència i l’emergència administrativa, «tot i que també es valora que el Consorci d’Assegurances es pugui fer càrrec d’una part de la reparació».

Una afectació més greu que la del 2017

Mai fins ara aquesta obra havia sofert danys de tal magnitud. L’anterior afectació greu que va patir es va produir el 2017 quan un temporal va fer saltar moltes bigues de fusta.

En aquell moment, les obres de reparació del pont van tenir un cost de 216.280 euros, pressupost que va permetre introduir millores en la il·luminació, la seguretat i l’accessibilitat de la infraestructura. Aquelles obres, de menor envergadura que la que serà necessària en aquesta ocasió, van durar tres mesos.

pont-del-petroli / periodico

El pont del Petroli, símbol de Badalona

«Els tècnics municipals faran una valoració dels danys i ens posarem en marxa per resoldre totes les incidències», ha declarat l’alcalde, Álex Pastor, en el seu compte de Twitter.  

Amb el nom de pont del Petroli es coneix l’estructura històrica de Badalona que va ser l’antiga instal·lació que l’empresa Campsa tenia per a la descàrrega de productes petrolífers a la platja. L’estructura que hi ha actualment és de principis dels anys 60 i va deixar de ser utilitzada per a les seves funcions industrials el 1990. 

Notícies relacionades

El 6 de juny del 2009 es va obrir al públic ja totalment remodelada i com un espai singular amb un ús ciutadà i científic alhora davant el passeig Marítim de Badalona. Amb aquesta posada en servei, el pont es va convertir en passeig, en punt de trobada, en mirador i en referent del futur passeig marítim d’aquesta ciutat.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA