Dues noves estacions de metro

Territori «formalitza» l'encàrrec per allargar l'L1 del metro de Fondo fins a Badalona

La redacció del projecte, pressupostat en 1,1 milions d'euros, forma part de les previsions del Pla Director d'Infraestructures, que vol connectar Santa Coloma amb les noves estacions de Montigalà i Sant Crist

metro---vag

metro---vag

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat va comunicar ahir a l’Ajuntament de Badalona que«s’ha formalitzat l’encàrrec del projecte bàsic d’ampliació de la línia L1 del metro». 

El tram nou ha de connectar la parada de Fondo (actualment el final de línia) amb les futures estacions de Montigalà i Sant Crist, encara pendents de construir. 

La redacció del projecte, que està pressupostada en1,1 milions d’euros, forma part de les previsions del Pla Director d’Infraestructures (PDI) vigent i confirma els compromisos establerts entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Ajuntament de Badalona en les reunions bilaterals que les dues administracions fan habitualment.

Dues noves estacions a Badalona

El projecte d’ampliació de la línia L1 inclou la construcció de les noves estacions de Montigalà i Sant Crist, fet quepermetrà donar un servei de metro a dos barris que fins ara no el tenen. 

També s’ha previst laconstrucció d’unes cotxeres i un taller que permetran que l’L1, l’única línia amb un ample de via ibèric, pugui incrementar les freqüències. 

A més, el projecte defineix detalladament tots els elements que en formen part i són necessaris per a la prolongació, la qual cosa fa més fàcil i ràpida la futura construcció.

Davant de la formalització de l’encàrrec, el socialista Álex Pastor, alcalde de Badalona, ha explicat que «estem fent una feina molt important amb el Departament de Territori i Sostenibilitat per tirar endavant grans projectes de ciutat, com la transformació de la C-31 o bé aquesta prolongació de l’L1 del metro». 

Pastor ha considerat que «amb aquestes línies de treball estem dibuixant una Badalona de futur més sostenible, més ben connectada i més cohesionada». 

Notícies relacionades

Per la seva banda, el secretari general de Territori i Sostenibilitat, Ferran Falcó, ha manifestat que «el projecte bàsic és un petit pas però imprescindible per fer possible aquesta ampliació, que el govern local reitera que vol fer i que suposa un gran avanç per a Badalona».

Més notícies de Badalona