ESTRUCTURA DEFICIENT

Desallotjades 16 finques de Badalona pròximes a un edifici que amenaça demolició

Dilluns ja van ser evacuats 42 veïns d'un bloc del barri de la Salut amb esquerdes i orificis

Des del 2017, l'Ajuntament havia enviat cinc requeriment als propietaris de l'edifici sinistrat

agujero

agujero

2
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

L’Ajuntament de Badalona ha desallotjat aquest migdia a uns 60 veïns de 16 finques del’entorn d’un edifici d’aquesta ciutat que amenaça d’esfondrar-se des de començaments de setmana, ha informat el consistori.

Dilluns passat van ser desallotjats 42 veïns de l’edifici situat al número 16 del passatge de la Torre, al barri de la Salut de Badalona, per l’aparició d’unes esquerdes de gran mida a una paret lateral, així com sis més de les dues edificacions limítrofes.

Aquest matí ha caigut una paret de la façana lateral en la qual havien aparegut les esquerdes, per la qual cosa s’han tornat a desplaçar fins al lloc tècnics dels Bombers de la Generalitat, que han detectat «el risc imminent de col·lapse» de l’estructura.

L’Ajuntament de Badalona ha procedit llavors a ordenar el desallotjament de 14 finques més ubicades en l’entorn de l’edifici com a mesura preventiva davant d’un eventual ensorrament.

A un centre cívic

Els gairebé 60 veïns desallotjats, segons han informat fonts de l’Ajuntament de Badalona, estan sent atesos al centre cívic del barri de la Salut de la ciutat.

La previsió és que, si no es reallotgen temporalment en cases de familiars o amics, els desallotjats passaran les primeres nits al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB).

Mentrestant, els bombers analitzaran l’estat de les seves finques i no descarten acompanyar-los, si és possible, perquè puguin recollir algunes pertinences.

Els bombers, per contra, donen per assegurança que els veïns desallotjats de l’edifici afectat no podran tornar al mateix.

Des que van ser desallotjats dilluns un total de 48 veïns, l’Ajuntament els ha facilitat allotjar-se a pensions o apartaments.

Possible demolició

Els Bombers de la Generalitat han recomanat al consistori esperar 24 hores per veure l’evolució de l’estructura i valorar llavors la possible demolició, tot i que no es descarta que es desplomi abans.

Notícies relacionades

Com a mesura de seguretat s’ha tallat també l’accés al passatge de la Torre i al dels Encants, segons el consistori.

Les esmentades fonts han indicat que, des del 2017, l’Ajuntament de Badalona havia enviat als propietaris de l’edifici sinistrat –de planta baixa i quatre altures– un total de cinc requeriments dels serveis urbanístics perquè procedissin a la reparació de l’immoble, sense que s’hagi executat des d’aleshores cap obra