Vídeo | Un grup espanyolista llança objectes contra els assistents a la Marxa a Badalona

El llançament de llambordes, ampolles i llaunes als manifestants ha passat mentre creuaven el barri de Sant Roc per la C-31

Els Mossos d'Esquadra s'han emportat un home per tirar pedres als independentistes però no ha sigut arrestat

video-2019-10-18-13-58-25 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Anna Rocasalva

Un grup de persones ha llançat des del barri de Sant Roc (Badalona) pedres contra una de les Marxes per la Llibertat en protesta per la sentència als líders del procés. 

 [Seguiu aquí en directe les informacions sobre la vaga general i la situació a Barcelona i Catalunya]

L’atac s’ha produït poc després de la una de la tarda, quan la mobilització avançava per un pas elevat la C-31 i es dirigia a travessar el riu Besòs per entrar a Barcelona

En un vídeo gravat per veïns de la zona, que s’ha divulgat per les xarxes socials i que ha difós el xat de Telegram d’Anonymous Catalonia, es veu com els agressors llancen pedres i llambordes que van a parar a terra. Alguns també han llançat llaunes i ampolles. No hi ha ferits.

Els Mossos han enviat patrulles a la zona per controlar i allunyar aquest grup de la Marxa.

Tensió fins al final

La concentració espontània d’un grup d’espanyolistes, just davant de la sortida de Sant Roc de l’autopista C-31, ha durat fins i tot que l’últim tractor de la Marxa per la Llibertat ha acabat de passar.

Els primers en arribar, cap a la una del migdia, han sigut homes que han utilitzat el que han trobat al terra per llançar-ho als manifestants independentistes que passaven per l’autopista –que es troba a uns metres per sobre de la rotonda del carrer de Juan Valera.

Una desena de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana de Badalona i Policia Local de Sant Adrià s’han presentat ràpidament a la zona i han hagut de fer servir «l’ús de la força mínima indispensable» per aconseguir frenar els atacs del grup espanyolista, segons expliquen fonts dels Mossos a EL PERIÓDICO.

Posteriorment, els agents han fet un cordó sanitari per impedir que els dos grups s’ajuntessin i la concentració espontània s’ha mogut davant del forn que fa cantonada amb l’avinguda d’Alfons XIII.

Allà s’han viscut moments de tensió entre el grup espanyolista, al qual s’han sumat diversos veïns i veïnes amb banderes d’Espanya, i la policia. Els més joves de la concentració han intentat saltar-se el cordó un parell de vegades en un intent d’arribar fins a la Marxa però els Mossos ho han impedit de bones maneres.

Un home ha llançat pedres contra la manifestació independentista i dos policies se l’han emportat a part tot i que no hi ha hagut cap detenció, segons informa la policia catalana.

Notícies relacionades

Insults i esbroncades per les dues parts durant aproximadament una hora. També s’han fet proclames nacionalsocialistes com el «Sieg Heil!» fins que els últims assistents a la Marxa han sortit del barri.

No obstant, la imatge més curiosa ha estat al bloc de pisos situat just a sobre de la C-31. Dels balcons de les vivendes que donaven a l’autopista han sortit diversos veïns que escridassaven o animaven els independentistes. I és que en aquest bloc de Sant roc pengen banderes d’Espanya, republicanes, catalanes i independentistes –igual que en molts altres barris de Catalunya.