DES DE FA QUATRE MESOS

Així viuen els tres equips de futbol de Badalona sense aigua a les seves instal·lacions

Entrenadors i presidents de les instal·lacions afectades denuncien que estan vivint «uns mesos molt difícils sense lavabos ni dutxes» i demanden «una solució política» als partits

L'ajuntament instal·larà dos mòduls per camp, entre finals d'agost i principis de setembre, però les entitats esportives no consideren que aquesta mesura sigui «suficient»

jmdiaz49428498 badalona 13 08 2019 detecci n  de legionella en los vestuari190819131458

jmdiaz49428498 badalona 13 08 2019 detecci n de legionella en los vestuari190819131458

3
Es llegeix en minuts
Anna Rocasalva

Els entrenadors José María Torne i Enrique Moreno miren el camp buit del Club de Futbol de Pomar i es pregunten com afrontaran la nova temporada sense poder utilitzar l’aigua corrent de la instal·lació. 

El seu és un dels tres clubs esportius de Badalona afectats pel positiu de legionel·la, detectat l’abril passat, juntament amb el del Pere Gol i el de Lloreda. “L’ajuntament ens ha dit que el bacteri és a les tuberies i que això no estarà solucionat fins al gener”,comenta Moreno.

Com a mesura pal·liativa, el consistori instal·larà dos mòduls per camp afectat, amb dutxes i lavabos, a finals d’agost, però, ara mateix, els usuaris continuen sense poder consumir l’aigua de les instal·lacions. 

Al no poder regar, els entrenadors del CF de Pomar expliquen que la gespa de cautxú crema els jugadors. “I no només això, que l’herba estigui resseca és molt perillós perquèse’t poden clavar els tacs i et pots lesionar el genoll”, lamenta Torne. 

Els entrenadors del CF Pomar, Enrique Moreno i José María Tornesergi conesa /

“No demanem unes ‘superinstal·lacions’, però volem una solució perquè les famílies estiguin tranquil·les”, afegeix el seu company, que opina que els dos mòduls “no seran suficients” per a la “gran activitat que té el club”. “Haurem de dutxar-nos per torns”,conclou Torne, resignat.

Un estiu difícil

La mateixa situació es repeteix a les instal·lacions del CF Pere Gol, on l’entrenador Daniel Garridomostra diverses ferides a la cama. “Com que no podem regar, si caus jugant et cremes la pell i ara tinc ferides als genolls i els malucs”, assegura. “I per més que et posis mitjons, la calor travessa les sabatilles”, afegeix l’entrenadora de l’equip femení, Vanesa Arasil.

Fa anys que Arasil juga a futbol. “Em ve de família”, explica, i ara toca el torn a les seves dues filles petites, a qui entrena. “M’he passat el torneig d’estiu mullant-los el cap amb aigua embotellada fins que l’ajuntament ens va instal·lar l’aixeta d’aigua provisional”,comenta.

La instal·lació esportiva del CF Pere Gol té 30 dutxes, 10 piques i 9 lavabos per a 200 jugadors, més, els entrenadors, els àrbitres, els rivals d’altres equips i les famílies. No obstant, ara les piques dels lavabos estan precintades i les portes dels lavabos tancades perquè ningú les utilitzi, a causa del positiu de legionel·la. 

“Amb els jugadors ho hem passat malament perquè no es podien dutxar i, ja no és només un tema d’higiene, sinó que, després d’aquest esforç físic, no pots proporcionar aquell moment de relaxació al teu cos”, comenta l’entrenador Garrido. “I a l’hivern serà pitjor perquè, al sortir suats, els nens es poden refredar i posar-se malalts”,afegeix.

L’entrenadora de l’equip femení del CF Pere Gol, Vanesa Arasil / sergi conesa

“Quan ens portin els mòduls no sabem com ho farem perquè al camp es juguen diversos partits alhora; a part quetenim un equip femení, que no es pot dutxar amb els altres”, comenta l’entrenadora Arasil. 

En canvi, Víctor Álvarez, el president honorífic d’un altre dels camps afectats, el CF Lloreda, es mostra més positiu al respecte: “Nosaltres volem donarun marge de confiança al govern municipalperquè sabem que està fent el que pot”.

Demanda d’una solució definitiva

No obstant, els clubs lamenten que, més enllà de la instal·lació dels mòduls,els partits polítics “no es posin d’acord per afrontar la reforma estructuralque necessiten les instal·lacions esportives”. 

L’Ajuntament de Badalona va instal·lar una aixeta d’aigua provisional en els tres camps afectats pel positiu de legionel·la / sergi conesa

Notícies relacionades

“No pot ser que els inspectors de la Generalitat m’hagin de dir que les calderes que tenim són tercermundistes”, denuncia el president del CF Pere Gol, Serafín Marcos. “Som gent de futbol, de barri humil, i sembla que l’administració local menyspreï la tasca social que fem amb aquests nens que, sense l’esport,molts es passarien el dia al carrer”, conclou.

Més notícies de Badalona