Anar al contingut

FOC EN UN BLOC DE PISOS

Una sobrecàrrega per llum punxada, principal hipòtesi de l'incendi de Badalona

Els investigadors treballen amb aquesta circumstància com a principal hipòtesi de l'origen del foc

Efe

Una sobrecàrrega per llum punxada, principal hipòtesi de l'incendi de Badalona

JOSEP GARCIA

Una sobrecàrrega elèctrica a la primera planta, on la llum estava punxada i, segons els veïns, els llogaters ocupaven el pis de forma irregular, és la principal hipòtesi de l’origen de l’incendi que dissabte passat va causar tres morts i una trentena de ferits al barri de Sant Roc de Badalona.

Segons han informat a Efe fonts pròximes a la investigació, els especialistes treballen amb la hipòtesi que el foc, que es va estendre amb una gran virulència per l’edifici de deu plantes situat al número 244 de l’avinguda Marquès de Mont-roig de Badalona, es va originar en una finca ocupada de la primera planta.

Els Mossos d’Esquadra efectuaran aquest dilluns una nova inspecció ocular a l’edifici, en el marc de la seva investigació sobre l’origen de l’incendi, que, tot apunta, segons les fonts, es va originar a causa d’una sobrecàrrega perquè el sistema elèctric estava punxat.

Tres morts i una trentena de ferits

L’incendi es va iniciar dissabte passat cap a les nou del matí i va causar tres morts, dos veïns de la vuitena planta i una dona de 92 anys que vivia a la novena, i una trentena de ferits, entre els quals, un nadó.

Els responsables dels serveis socials i de protecció civil de l’Ajuntament de Badalona i de la Generalitat es reuniran aquest dilluns per començar a treballar per buscar mesures de recolzament als afectats, ja que els veïns no han pogut tornar a casa seva perquè han quedat molt afectades pel foc i el fum.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Badalona i la Generalitat han acordat crear una unitat específica de serveis socials per atendre les víctimes, cas per cas.

Temes: Incendis