Salut alimentària

Un 60% dels establiments alimentaris de Badalona estan en risc mitjà per a la salut

La ciutat té actualment 1.694 establiments alimentaris censats

neveres-badalona

neveres-badalona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Badalona està preocupat per la seguretat alimentària, per aquesta raó, des de l’any passat està visitant els 1.694 establiments de la localitat censats i realitzant un mapa de risc. Segons les primeres dades, ja s’han visitat 1.104 establiments, un 33% tenen un risc baix, un 60% un risc mitjà i un 7% un risc alt d’incórrer en accions de perill per a la salut.

S’han analitzat establiments de diferents sectors, però destaquen amb un risc més alt per a la salut les carnisseries i les botigues de menjars preparats. A part d’analitzar els establiments, tècnics qualificats també han assessorat els propietaris sobre les condicions sanitàries aplicables segons la normativa i els han proposat solucions de millora.

Notícies relacionades

Les actuacions de màxim risc observades han sigut: pràctiques higièniques com descongelacions no correctes; no desinfeccions dels vegetals en cru o contaminacions creuades, vigilància dels equips de fred i aliments conservats amb temperatures inadequades, emmagatzemament d’envasos i estris amb higiene inadequada, estructures inadequades (ventilació, lavabos, vestuaris, aigua calenta...) i falta d’implementació de plans i autocontrols en relació amb la seguretat alimentària.

Més notícies de Badalona