Badalona firma un acord mediambiental amb Lesbos en suport als refugiats

L'objectiu és col·laborar amb un territori que ha fet tots els possibles per acollir migrants

1
Es llegeix en minuts
EFE / BADALONA

L'Ajuntament de Badalona, juntament amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'ONG Proactiva Open Arms, ha firmat un acord de cooperació mediambiental amb l'Ajuntament de Mytilene, a l'illa de Lesbos.

El cinquè tinent d'alcalde i regidor de l'Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot, ha explicat que aquest projecte "està plantejat en un marc més ampli de col·laboració cap a una població, la de l'illa de Lesbos, que ha sigut especialment solidària en el rescat i l'acollida de milers de persones que s'han jugat la vida enmig del Mediterrani".

SUPORT A LESBOS

L'objectiu de l'acord és "donar suport a un dels territoris que ha vist alterada la seva normalitat quotidiana per l'efecte de l'arribada de persones per mar, provocant una situació d'estrès en la seva població i un fort impacte social, econòmic i mediambiental".

Ribot va destacar el passat dia 20 que "avui que se celebra el Dia Mundial de les persones refugiades, des de Badalona no deixarem de reclamar a Espanya i als altres estats europeus, a través de les seves institucions, que siguin conseqüents amb la convenció de l'Estatut dels refugiats del 1951 del qual són signataris".

BADALONA, CIUTAT D'ACOLLIDA

El regidor va recordar que el 2001 les Nacions Unides van declarar el 20 de juny com a Dia Mundial de les Persones Refugiades per "rescatar de l'oblit la dramàtica situació que viuen milions de persones desarrelades, entre refugiades, apàtrides, desplaçats interns i sol·licitants d'asil que actualment hi ha al món".

Notícies relacionades

"Badalona s'ha mostrat reiteradament disposada a l'acollida, i de fet ja està atenent persones en demanda d'asil i manté contacte permanent amb el Comitè Català d'Ajuda als Refugiats i les ONG que intervenen en la seva recepció", va afirmar Ribot.

Més notícies de Badalona