PROVA ESPECTACULAR

El mundial de 'freeride' arriba a Andorra

L'estació d'Ordino-Arcalís acull la tercera cita d'aquesta prestigiosa competició internacional

La 'snowboarder' Núria Castán i l'esquiador Aymar Navarro són les cartes espanyoles en aquesta cita

freeride

freeride

3
Es llegeix en minuts
Sergi Mejías

El Freeride World Tour (FWT) arriba al Pirineu. La competició internacional més prestigiosa de ‘freeride’ aterra a Ordino-Arcalís per viure la tercera cita del campionat després de Hakuba (Japó) i Kicking Horse (Canadà). L’esquiador Aymar Navarro i la ‘snowboarder’ Núria Castán són les grans cartes nacionals juntament amb l’andorrà Dani Fornell, que hi participarà com a convidat. La finestra de temps per disputar aquesta prova és d’aquest divendres, 28 de febrer, al 4 de març. No obstant, la competició es podria avançar a avui mateix, dijous, depenent de les condicions meteorològiques. En aquest sentit es pot recordar que l’organització de l’esdeveniment estableix uns dies per a la competició tot i que aquesta se celebra en una jornada.

El FWT és l’equivalent a la Copa del Món d’esquí alpí, però en ‘freeride’. En aquesta competició es donen cita els 25 millors ‘freeriders’ del món, tant en esquí com ‘snowboard’ i nois i noies. I no és fàcil accedir-hi. Abans s’han de sumar una sèrie de punts en proves englobades en el Freeride World Qualyfier i guanyar-se la classificació. Per a Navarro està sent el seu tercer FWT a temps complet, mentre que Castán està disputant el seu primer FWT com a convidada.

Vocació forapistes

A l’estació d’Ordino-Arcalís, coneguda per la seva vocació i les seves possibilitats de forapistes al Pirineu, fa temps que van apostar pel Freeride World Tour. «Un any més, que ja serà el sisè, acollim una cita del FWT, una prova molt important perquè posiciona a nivell mundial una estació petita com és Ordino-Arcalís. Que faci tant soroll a nivell internacional és gràcies a esdeveniments d’aquest calibre i aconseguim arribar a audiències que no arribaríem pels nostres mitjans», apunta David Ledesma, director de Màrqueting de Grandvalira Resorts, respecte a una competició que té una audiència de 4,5 milions d’usuaris a través de les xarxes socials i la seva pròpia web, en què es pot seguir la competició en directe.

Aymar Navarro competeix amb la necessitat d’aconseguir un bon resultat. I per partida doble. En l’última cita al Canadà va tenir una aparatosa caiguda de manera que ha de sumar. I a Andorra se’l considera un corredor local malgrat ser aranès. «Arcalís és la meva segona casa. Les muntanyes són més del meu estil. No tindrem la neu en millors condicions, però a mi ja em va bé. A més, físicament estic millor del que esperava, de manera que hem de fer un bon resultat. A Andorra sempre m’ha anat bé i he aconseguit el meu millor resultat en el FWT, tercer el 2018», apunta Navarro.

Notícies relacionades

Castán, per la seva banda, també vol fer-ho bé. En les dues primeres proves del FWT no ha estat al nivell que ella esperava. «El balanç és bo i dolent. D’una banda, els resultats no són els que volia, però, de l’altra, em quedo amb el fet que estic participant en el FWT. Estic aprenent molt, estic amb els millors, veus com funcionen, com puc millorar... Estic motivada i també esperançada de fer-ho millor, perquè els nervis de la novetat no m’han deixat fer el que sé, ni al Japó ni al Canadà», esgrimeix la ‘snowboarder’.

Arriscar i puntuar 

Per entendre la competició, el mateix Aymar comenta que «el primer que has de saber és el sector i després veure les seves possibilitats. Mires des d’on saltaràs i cerques una línia bastant directa, a més de les roques i salts que et puguin interessar. Una línia bastant directa és el que més puntua i és un dels meus punts forts. També explica l’originalitat de la línia, la fluïdesa i l’estil aeri. Aquest és el meu punt feble, perquè l’especialitat ha introduït el ‘freestyle’ dins del ‘freeride’. He de buscar una mica més de risc per tenir millor puntuació». A Castán també li va arriscar. Ja veurem si a Ordino-Arcalís brillen amb llum pròpia.

Temes:

Esquí