Després de la posta del sol

Esquiar de nit és una experiència tan divertida com recomanable

L'estació de Masella compta amb 10 quilòmetres de pistes il·luminades

masella

masella

3
Es llegeix en minuts
Sergi Mejías

Esquiar de nit té una màgia especial. Lliscar sota la llum dels focus és una experiència única. Ho saben prou els que ho han provat. Perquè hi ha estacions on és possible esquiar després de la posta del sol. Masella, Grandvalira i Formigal, al Pirineu, juntament amb Sierra Nevada, són els grans exponents de l’esquí nocturn. De totes aquestes estacions, Masella està considerada ‘la capital de l’esquí nocturn al Pirineu’, ja que és l’estació que ofereix més quilòmetres esquiables il·luminats. Va ser la temporada 2013-2014 quan va posar en marxa aquesta iniciativa, que inclou un total de 13 pistes i 10 quilòmetres esquiables, amb set remuntadors vertebrats al telecadira desembragable de sis places TVG.

El sistema d’il·luminació compta amb 104 punts de llum que sumen un total de 224 focus. De l’obra d’enginyeria se’n va encarregar la mateixa empresa austríaca especialitzada que també ha il·luminat estacions com Schladming, on se celebra una prova de la Copa del Món d’esquí alpí. El consum de la il·luminació és de 448 kWh, l’equivalent a la setena part del que consumeix en una hora un camp de futbol de Primera Divisió.

Desnivell

L’àrea d’esquí nocturn de Masella abasta des del Pla de Masella, a 1.600 metres, fins al sector de La Pleta, a 2.020 metres, amb 420 metres de desnivell esquiable. Trobem pistes per a tots els nivells, des de la zona per a debutants Pastors i Pastorets, equipada amb una cinta per a més comoditat, fins a pistes vermelles com la Davallada i blaves com la popular Enamorats, que cobreix tot el desnivell esquiable. A més també disposen del ‘snowpark’ de La Pleta il·luminat.

Per preparar les pistes per a l’esquí nocturn, l’equip de maquinistes trepitja la zona una vegada s’ha tancat l’estació i abans de tornar a obrir. Els horaris són els dijous de 18.00 a 20.00 hores i els dissabtes i dies festius de 18.30 a 21.00 hores. El preu del forfet nocturn juntament amb el de dia per a un adult és de 56 euros.

No hi ha cap dubte que esquiar de nit és tota una experiència. Unes ulleres de màscara transparents són la millor elecció per poder veure-hi sense problemes. Així mateix, al ser de nit baixarà la temperatura i caldrà abrigar-se més per no passar fred als remuntadors.

L’estació de la Cerdanya també compta amb una destacada i interessant oferta d’’après-ski’

Tot just arribar a Masella, el primer impacte és veure el Pla de Masella il·luminat. Només cal pujar al telecadira TGV, després de fer una mica de cua, per arribar a La Pleta, a la zona alta. La il·luminació és excepcional. Davant de l’esquiador s’obren diferents possibilitats per començar a baixar i disfrutar de dues hores o dues i mitja, depenent del dia, d’esquí nocturn. Com a colofó, Masella disposa d’una interessant oferta d’‘après-ski’, ja sigui al mateix restaurant, on es recomana fer la reserva si us hi voleu quedar a sopar, o a la terrassa del ‘chill out’ animada amb música. «Esquiar de nit és una experiència tan interessant com recomanable. Et transmet altres sensacions que val la pena disfrutar», explica Jordi Jardí, assidu de Masella i que també ha provat l’esquí nocturn.

A Andorra

Notícies relacionades

Grandvalira, la proposta se centra en la pista de La Solana/Tubs, que s’il·lumina de nit i posa en marxa el telecadira els dijous i dissabtes de 17.00 a 20.00 hores. Tots els forfets són vàlids per a l’esquí nocturn excepte el de vianant. El Sunset Park Peretol, obert de dimarts a diumenge de 15.00 a 21.00 hores, completa la seva oferta després de la posta del sol. Font Romeu-Pyrénées 2000 i Porté-Puymorens són dues estacions del Pirineu francès on també es pot esquiar de nit.

Sierra Nevada disposen d’un total de 5,8 quilòmetres de pistes il·luminades. A Formigal Panticosa, d’altra banda, la proposta és per a tots els públics, amb un descens en trineu per una pista il·luminada de més de dos quilòmetres a la zona de Sextas, com fan als Alps amb pistes nocturnes per a trineus de més de 12 quilòmetres, tota una experiència.