A PUNT DE NEU

'Après-ski', un valor segur

La gastronomia i les experiències 'premium' guanyen protagonisme al Pirineu

L'Airstream Experience d'Arcalís permet pernoctar en plenes pistes

apres

apres

3
Es llegeix en minuts
Sergi Mejías

L’esquí i l’‘snowboard’ són els reis de les pistes, els esports de lliscament per excel·lència durant l’hivern. Però hi ha vida més enllà dels esquís. I cada vegada més. Els esquiadors i ‘snowboarders’ ja no es conformen en poder disfrutar d’unes pistes excel·lents i d’una moderna xarxa de remuntadors mecànics. L’experiència 360 a la neu, poder disfrutar d’un dia d’esquí a les pistes però també quan ja no es porten els esquís, empeny amb força.

Les estacions fa anys que cuiden amb atenció tota una sèrie d’activitats i propostes més enllà de l’esquí per poder captivar els seus clients. El ventall de possibilitats no deixa de créixer temporada a temporada. Ja no només compta la gastronomia o alguna activitat tipus ‘tubbing’, la imaginació no té límits com ja van demostrar a Ordino-Arcalís amb la possibilitat de pernoctar en una caravana Airstream a 2.000 metres d’altitud al mig de les pistes o a Vallnord Pal Arinsal amb les sessions nocturnes de ioga en un restaurant d’altura.

Aquests dies són temporada alta al Pirineu. Les vacances de Nadal i la setmana de Reis conviden a escapar-se uns dies a la neu. I a l’hora de triar les opcions d’‘après-ski’ també compten per esprémer al màxim els dies de descans, de ruptura amb l’estrès de la vida quotidiana. En el cas de La Molina fan de la gastronomia el seu plat fort amb propostes de restaurants com el Refugi Niu de l’Àguila, situat al cim de la Tosa (cota 2.537) i s’accedeix mitjançant el Telecabina Cadí Moixeró. Sense pujar tant, el restaurant cafeteria El Bosc, junt al telecabina, és una referència obligada per disfrutar d’una excel·lent cuina de muntanya.

Brindar amb xampany 

Dins de les propostes de Grandvalira guanya protagonisme el xampany. I és que el xampany és, un Nadal més, un dels grans protagonistes a l’estació andorrana. La Clicquot Snow Club Grandvalira a la terrassa de Gall de Bosc del sector de Soldeu, ofereix un espai amb un ambient molt distingit on delectar-se amb una de les marques de xampany ‘premium’ més aclamades: el Veuve Clicquot. La casa francesa també és present a L’Abarset, al sector d’El Tarter, amb un espai vip amb capacitat per a 30 persones i accessible amb reserva prèvia. En aquest sentit, L’Abarset es converteix en l’epicentre de l’‘après-ski’ nadalenc al Pirineu amb una programació especial fins al 5 de gener que situarà El Tarter en el panorama musical de les millors festes, amb les visites de ‘dj’ de prestigi internacional.

A Ordino Arcalís, l’Airstream Experience by Schweppes continua com a referència obligada ja que a l’acabar d’esquiar es pot disfrutar d’un refrigeri fora de la caravana, depenent del temps, i després sopar dins i passar una nit diferent a la neu. Tot i que per a nit diferent la Vivac Arcalís Experience by The North Face. Tot comença amb una excursió amb raquetes o esquís de muntanya fins a arribar alsestanys de Tristaina on s’instal·la un campament per passar la nit al ras i disfrutar del cel estrellat.

A la Vall d’Aran 

Notícies relacionades

Baqueira-Beretés una altra de les estacions que ha apostat fort per potenciar l’oferta ‘après-ski’. En les últimes temporades s’ha sumat una interessant experiència per després d’esquiar amb el Winebar By Viña Pomal i el Pub Drinkery, situats tots dos a la zona noble de l’Hotel Montarto al Fòrum de Baqueira 1500 i que són una gran combinació per sopar i prendre alguna cosa sense haver de conduir si s’està a allotjat a peu de pistes.

Al llarg de les pistes i especialment a la terrassa de Beret 1.850 i al Baqueira Bar 1.500 hi ha ‘dj’ o música en directe cada cap de setmana, que dona al final de cada jornada un ambient festiu que ja està creant tradició. A més del mític Moët Winter Lounge, ‘après-ski’ en pur estat, que aquest any s’ha ampliat a tot el recinte. I és que sempre hi ha alguna cosa divertida a fer després d’una jornada disfrutant de l’esquí i de la neu.

Temes:

Esquí