LA SELECCIÓ DE APPS4CITIZENS

Go Green: activa el teu propi pla verd per cuidar el planeta

Són moltes les aplicacions i pàgines web que faciliten informació i consells per adoptar un estil de vida sostenible

gogreen2

gogreen2

2
Es llegeix en minuts
Cristina Martínez

El canvi climàtic és un element central en l'agenda política i social del segle XXI. Un fenomen global i transversal que té molt a veure amb la implementació delsObjectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Planteja grans reptes a escala mundial, i els debats i acords sobre el tema es multipliquen a escala global. Un dels principals acords internacionals és la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC), ratificada per 195 països.

Des de la ciutadania, cada vegada hi ha una conscienciació més gran sobre la importànciad'implicar-se activament en la cura del planeta i augmenten les iniciatives en l'àmbit educatiu i del Tercer Sector, entre molts d'altres àmbits. El mes de març passat, WWF impulsava la campanya de mobilització més gran sobre medi ambient: L'Hora del Planeta.

Com assenyalen els seus organitzadors, va començar la seva etapa en un únic país, el 2007 a Sydney, com un gest simbòlic de la lluita contra el canvi climàtic. Avui ja suma 188 països i milions de ciutadans del món.

En aquest context són moltes les aplicacions i pàgines web que faciliten informació i consells per adoptar un estil de vida sostenible, que proven de fomentar hàbits saludables i/o conscienciar sobre la importància de passar a l'acció des dels petits gestos quotidians. GoGreen: Carbon Tracker és una aplicació, disponible només per a sistemes operatius iOS, que calcula la nostra petjada de carboni i ens ofereix consells per reduir-la. Ideada per l'estudiant Anmol Parande, va ser la guanyadora del Congressional App Challenge 2017.

En aquesta línia, Green Tips ofereix més de 150 consells ecològics proposats perl'Agència Europea de Medi Ambient, vinculats amb el consum, el transport, la contaminació de l'aire, el reciclatge o l'aigua, entre moltes altres qüestions. Consells, tots ells, que podem compartir a través de les xarxes socials.

Notícies relacionades

Altres aplicacions que ens ajuden a posar en pràctica un estil de vida més compromès amb el planeta, serien, per exemple, eEcosphere, que es defineix, a més, com un laboratori de creixement d'impacte que combina la ciència del manteniment, la ciència del comportament i les dades per resoldre els difícils desafiaments associats a aconseguir una economia millor i més responsable. L'aplicació està disponible únicament per a sistemes operatius iOS.

Troba més aplicacions com aquestes en la categoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, a l'‘appteca' de apps4citizens, una plataforma que té per objectiu promoure l'ús de les aplicacions com un instrument tecnològic al servei de la ciutadania, que funciona a través del compromís social col·lectiu. Si vols saber més coses del projecte, entra al web de apps4citizens i segueix els nostres comptes de Twitter i Facebook.