Changers - CO2 fit: l'impacte de les nostres accions en l'empremta de carboni

citizen

citizen

1
Es llegeix en minuts

En el marc del Dia Mundial de les Telecomunicacions, Internet i la Societat de la Informació, es va organitzar la jornada 'Esperit empresarial TIC per a l'impacte social'.

L'esdeveniment va tenir lloc al Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya, i va comptar entre els ponents amb Jordi Puigneró (Secretari per a la Governança de les TIC de la Generalitat de Catalunya) i Susana Pascual, presidenta del Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya.

Amb diferents enfocaments, tots dos van assenyalar la importància de les noves tecnologies per a la transformació productiva, socioeconòmica i mediambiental, i ho van exemplificar amb diferents experiències en format d'aplicació mòbil.

Després de la primera entrega d''apps' per al medi ambient publicada el mes passat, insistim amb la temàtica afegint una nova aplicació que pot servir de far també per als 32 equips que estan participant en #GoAppMadrid, tecnologia per a la lluita contra el canvi climàtic.

EMPREMTA DE CARBONI

Changers - CO2 fit és una aplicació que mesura la distància que l'usuari recorre caminant, en bicicleta o utilitzant transport públic. A partir d'aquestes dades, recompensa amb un ReCoin per cada quilogram de diòxid de carboni estalviat. L'objectiu és que el ciutadà conegui l'impacte de les seves accions en l'empremta de carboni.

El ReCoin és la primera moneda virtual 'verda'. Amb 50, l'usuari pot adquirir el seu certificat oficial Gold Standard, on es reconeix la seva tasca en la protecció del medi ambient. Al seu torn, dinso de la website, es visualitzen els usuaris, les ciutats i els països que més CO2 han estalviat en l'últim mes.

BENEFICIS PER A L'EMPLEAT

Notícies relacionades

Com que l'aplicació està pensada per ser monitoritzada a través d'empreses, aquestes també podran oferir altres beneficis per a l'empleat que més aporta a la sostenibilitat del medi ambient.

Si vols valorar aquestes o alguna de les aplicacions de medi ambient i sostenibilitat, ho pots fer participant com a expert a l''appteca' de 'apps4citizens', una plataforma que té per objectiu promoure l'ús de les aplicacions com un instrument útil per millorar la qualitat democràtica de la presa de decisions a través del compromís social i polític col·lectiu.