URGENT

Detingut al Brasil Carlos Garcia Julia, un dels autors de la matança d'advocats d'Atocha

Condemnat a 193 anys de presó, va fugir d'Espanya a Sud-amèrica aprofitant una llibertat condicional

20181207 417765 detenido-carlos-garca-juli-uno-de-los-autores-de-la-matanza-de-atocha1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les forces de seguretat brasileres han detingutCarlos García Julia qui comptava amb una requisitòria internacional per la seva participació enla matança el 1977 dels advocats d'Atocha, segons han informat a Efe fonts de la investigació.

Les autoritats espanyoles havien sol·licitat a les brasileres l'extradició de Carlos García Julia, que tenia 24 anys quan va perpetrar els assassinats dels advocats d'Atocha, i que va ser condemnat per l'Audiència Nacional a 193 anys de presó com a autor material de cinc assassinats. 

García Julia va ser detingut i condemnat a 193 anys de presó. No obstant, 14 anys després, va aprofitar una llibertat condicional per escapar-se a Sud-amèrica. Va ser detingut anys més tard per narcotràfic a Bolívia, on va passar diversos anys a la presó.

La matança

Notícies relacionades

La nit del 24 de gener del 1977, un comando terrorista integrat per tres ultradretans –José Fernández Cerrá, Carlos García Julia i Fernando Lerdo de Tejada– va entrar en un despatx d'advocats laboralistes de Comissions Obreres (CC. OO.) i militants del Partit Comunista d'Espanya (PCE), situat en el número 55 del carrer d'Atocha.

Després d'encanonar els allà presents, els van obligar a col·locar-se contra la paret. Llavors els van cosir a trets, i van matar els advocats laboralistes Enrique Valdelvira Ibáñez, Luis Javier Benavides Orgaz i Francisco Javier Sauquillo; l'estudiant de dret Serafín Holgado, i l'administratiu Ángel Rodríguez Leal. Quatre persones més van resultar greument ferides.