Del cel a l'infern en un minut

3
Es llegeix en minuts
Bibiana Ballbè

67Aquest és exactament el nombre de còpies de claus que he demanat de la meva habitació. Les perdo. A les butxaques dels pantalons, per sobre de les taules, dins del cotxe. Per tot arreu. I la dispersió té les seves conseqüències: com per exemple que et trobis que a les cinc de la matinada, en la foscor i aparent intimitat de la teva habitació, algú respira al teu costat sense haver estat prèviament convidat. Un sobresalt i la resta de la nit en blanc.

Segueix la vida als passadissos, habitacions, ascensors,lobbies, spasi diferents racons de l'hotel. Creativitat, connexions, trobades, nous projectes. Sempre a punt per a una nova història. Algunes per recordar: com la del Mini Barcelona Festival que vam celebrar a la 520 amb un cartell espaterrant: Love of Lesbian, Manzoni iInspira. Van brindar un concert històric sobre el llit de la meva habitació. El lavabo es va convertir en sala d'assaig, la banyera en nevera i el meu llit en escenari. Brutal. Vint persones de públic i una màgia inexplicable a l'ambient. Ideal.

Va costar, però al final, artistes i convidats se'n van anar. El rastre humà em va acompanyar les poques hores de nit que quedaven i amb la primera llum del matí, l'habitació es va tornar a omplir:Francesc Aleu, artista i visionari, va arribar carregat d'idees i material, i amb un equip digne per muntar un altre festival. ¿L'objectiu? Fer unspin ofd'El Somni. Després d'haver presentat al costat d'El Celler de Can Roca una òpera en 12 plats i d'haver trencat els límits de les disciplines artístiques a l'Arts Santa Mònica, va recrear damunt del meu llit i entre llençols un viatge que començava entre núvols i flors i acabava sagnant. Del cant més pur al més salvatge. Una nit més curta del que és habitual i el despertar més tard. Arribada de Boris Izaguirre,impecable, satisfet, explosiu. Després de fer de jurat del concurs del tast de petons que vam organitzar amb Bulldog Gin i tres parelles disposades a tot: l'actor Roger Coma, Fèlix Pons, Agnès Busquets, Mònica López i els periodistesJoan Maria Pou iTatiana Sisquella. Ells havien de descobrir els ingredients d'un gintònic de cine mentre segellaven la seva relació amb petons per sempre i Boris Izaguirre havia de decidir qui era el guanyador. No hi va haver dubte: va guanyar la parella masculina.

Notícies relacionades

Consells apuntats i l'entorn perfecte per practicar-los: un aperitiu a la terrassa de l'Hotel Omn de la mà de Heineken; sol, sushi, modelets, música en directe de The Old Fashioned i ulleres customitzades de la mà de l'artista Chamo San.L'entrada perfecta de l'estiu que s'acosta i de l'època de festivals que es dispara amb el Primavera Sound i no para fins al setembre. Piles carregades i un viatge del cel a l'infern. Vam baixar de la planta número 6 a la 1 en un viatge d'ascensor molt productiu. Cinc emprenedors van explicar el punt més amarg de la seva carrera i com transformar-ho en motivació per reconduir els seus projectes i convertir-se en referents.Xavier Verdaguer, d'Innovalley, Albert Bosch, Anna Tarragona,del Nan casteller,Tony Mayorgas,de Digalix iNacho Sánchez,d'InQbarna, van fer unelevator pitch amb Schweppes digne de reverència.

Històries que podrien ser el guió de qualsevol pel·lícula. Com la que em va explicar i està a punt d'estrenar el director Roger Gual,Menú degustación. Una comèdia adulta protagonitzada perJan Cornet, Claudia Bassols, Vicenta N'Dongoi Marta Torné,entre altres, que narra la història d'una parella que aconsegueix reservar taula al millor restaurant del món amb un any d'antelació i quan arriba el dia ja no estan junts. L'escenari perfecte per reproduir al restaurant de l'hotel. Ja tenim data i taula: la setmana que ve.