La gestió de la sisena onada

Catalunya elimina la quarantena en les activitats extraescolars de baix risc

Salut canvia el protocol de gestió de casos covid-19 a les classes no lectives de nens de 3 a 18 anys

Catalunya elimina la quarantena en les activitats extraescolars de baix risc

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts

La Conselleria de Salut de Catalunya ha eliminat la quarantena per covid-19 de les activitats extraescolars, per als nens i adolescents d’entre 3 i 18 anys, que considera de «mitjà» i «baix risc», és a dir, en què hi ha un «contacte estret de manera esporàdic» o directament no n’hi hagi. Així ho recull el nou protocol de gestió de casos covid-19 en activitats esportives i ludicoesportives, publicat el 18 de gener.

Així, segons Salut, no s’hauran de confinar els nens i/o adolescents que practiquin, per exemple, futbol, hoquei herba, voleibol, llenguatge musical, teatre, natació sincronitzada, dansa, idiomes i classes de repàs. La conselleria considera aquestes activitats de «risc mitjà» perquè hi ha contactes estrets «de forma esporàdica, contacte físic amb distància entre els components del grup i activitats participatius amb to de veu normal».

Tampoc s’hauran de confinar els que facin activitats extraescolars de «baix risc», com tennis, ping-pong, bàdminton, atletisme, escalada, gimnàstica artística i rítmica i natació, activitats lúdiques com arts plàstiques (dibuix, pintura, ceràmica), classes d’informàtica i robòtica, classes d’instrument que no siguin de vent, escacs i sortides a la natura sense pernoctació.

En els dos casos, tant els que desenvolupen activitats de mitjà o baix risc s’hauran de fer un control de símptomes i, si aquests apareixen, aïllar set dies en cas que hi hagi un positiu en el grup.

Activitats d’«alt risc»

Salut sí que manté la quarantena per als nens i/o adolescents que fan activitats extraescolars d’«alt risc», en què hi hagi un «marcat contacte físic prolongat cos a cos»: bàsquet, handbol, rugbi, futbol sala, hoquei sobre patins, arts marcials, colles castelleres, lluita, waterpolo i les activitats amb un augment d’expulsió de gotes respiratòries (cant coral i instruments musicals de vent).

En aquests casos, si hi ha un positiu en el grup, les persones vacunades no fa falta que guardin quarantena, però sí que ho hauran de fer les no immunitzades.