Suma Capital compra el 40% de l’empresa aragonesa Atrapamuebles

  • La gestora barcelonina de capital risc inverteix en la botiga ‘online’ per recolzar el seu pla d’expansió

  • La companyia, que té la seva seu i el magatzem a Saragossa, compta amb més de 60.000 comandes a l’any i va facturar prop de 19 milions el 2021

Suma Capital compra el 40% de l’empresa aragonesa Atrapamuebles

Activos

2
Es llegeix en minuts

La gestora barcelonina de capital risc Suma Capital amplia les seves inversions a Aragó. La botiga ‘online’ Atrapamuebles, amb seu a Saragossa, ha donat entrada a aquest fons en el seu accionariat amb una participació minoritària del 40% per recolzar el seu creixement. L’ambiciós pla d’expansió de l’empresa aragonesa es basa en el llançament de noves famílies de producte i la internacionalització del negoci, després de consolidar el seu lideratge al mercat espanyol. Els accionistes no descarten, addicionalment, adquisicions complementàries per accelerar el seu pla de creixement rendible. La resta del capital seguirà en mans dels socis fundadors i gestors.

Fundada el 2013 a Saragossa per cinc socis amb àmplia experiència al sector del moble, la societat Arvamax SL (marca Atrapamuebles.com) gestiona un ecommerce especialitzat en el disseny, distribució i venda a client final d’una àmplia gamma de mobles de primer preu a través de la seva pròpia pàgina web. La companyia, amb presència per tot Espanya, explica a data d’avui amb sis famílies de productes, entre els quals destaquen mobles de saló, sofàs, descans i juvenil, amb més de 60.000 comandes a l’any des dels seus magatzems a la capital aragonesa, que compta amb una superfície de 6.000 metres quadrats. 

La companyia va facturar prop de 19 milions d’euros el 2021, amb un creixement durant els últims quatre anys per sobre del 30% anual, afavorit per l’auge del comerç ‘online’ i marges atractius. Suma Capital destaca en un comunicat que Atrapamuebles compta amb un equip directiu «experimentat i compromès», amb «excel·lent reputació» al sector, que manté el control de l’empresa i continuarà gestionant el dia a dia del negoci.

Un fons enfocat en la sostenibilitat

«Estem il·lusionats amb l’arribada de Suma Capital com a soci per acompanyar-nos en la nova etapa que afronta l’empresa, i explorar conjuntament noves oportunitats de creixement tant al mercat nacional com a internacional», assegura Vicente Segarra, soci fundador i actual conseller delegat.

Atrapamuebles comptarà amb el compromís de SC Growth Fund II, el fons espanyol de capital expansió amb un fort enfocament en sostenibilitat i gestió d’aspectes mediambientals, socials, i de govern corporatiu (ESG), gestionat per Suma Capital i dotat amb 160 milions d’euros. El fons busca donar suport a empreses espanyoles rendibles, ben gestionades i d’alt creixement, amb participacions tant majoritàries com minoritàries, per accelerar els seus plans de creixement orgànic o per adquisicions. 

Suma Capital ha sigut assessorada en l’anàlisi d’aquesta inversió per Deloitte, Alqua, Estatus i Attalea Partners, especialista en ESG. A nivell jurídic, Suma Capital ha comptat amb l’assessorament d’Augusta Advocats, mentre que, per la seva banda, els socis gestors han sigut assessorats per MAIO Legal i per l’assessor financer You Are Capital.

Notícies relacionades

«Estem compromesos a acompanyar i recolzar a l’equip en la següent fase d’expansió, consolidant el posicionament de la companyia i explorant noves alternatives de creixement a través del mercat internacional i el llançament de noves famílies», va afirmar Pau Bermúdez-Cañete, soci de Suma Capital.

La firma de capital risc també ha invertit en l’Aragó al sector de les energies renovables, amb la compra el 2020 del 80% de la societat Qoichi 1, controlada fins aleshores pel grup navarrès-aragonès Efelec, que s’encarregarà de gestionar les instal·lacions fotovoltaiques. Amb aquesta aliança preveuen invertir entre 20 i 25 milions d’euros en el desenvolupament i la construcció de petites plantes solars.

Temes:

Empreses