serveis financers digitals

MásMóvil també puja al carro fintech: concedirà crèdits a clients de Yoigo

La teleco presenta Money Go, plataforma a través de la qual oferirà productes financers

Per ara, només podran accedir als serveis de Money Go els clients de Yoigo

MásMóvil també puja al carro fintech: concedirà crèdits a clients de Yoigo
3
Es llegeix en minuts
María Refojos
María Refojos

Redactora del suplement 'actius'

ver +

Les empreses de telecomunicacions estan ampliant la seva cartera de serveis cap al sector de les finances. Després de Movistar –amb Movistar Money– i Orange –amb Orange Bank–, el següent a fer el salt és Grup MásMóvil, que acaba d’anunciar el llançament d’una nova via de negoci, Money Go, a través de la qual oferirà productes financers als clients de Yoigo.

La marca es presentava fa uns mesos, associada a la targeta de crèdit Yoicard. Aquesta targeta, que Yoigo va llançar al costat de Cetelem el 2018, va ser reanomenada com Money Go l’octubre del 2020. Ara, MásMóvil fa un pas més en el seu negoci fintech i converteix Money Go en una ensenya global, sota la qual agrupa tota l’oferta bancària de la companyia. 

Per ara, el que trobarà l’usuari a l’entrar en aquesta plataforma digital és finançament de terminals, targeta de crèdit –dues opcions que ja existien–, i l’acabada d’estrenar opció de préstecs personals. A més, el grup de telecomunicacions planeja proporcionar en un futur pròxim comptes corrents, targetes de dèbit o, fins i tot, hipoteques a llarg termini. 

Fins a 60.000 euros

Amb el servei de crèdits al consum, anunciat ahir, es podran sol·licitar des de 3.000 euros fins a 60.000 euros, amb un interès a partir del 5,06% TAE i sense comissió d’obertura. La gestió és totalment ‘online’ i flexible, amb terminis de devolució que van des dels tres als 96 mesos. 

La companyia incorpora aquesta oferta de nous serveis financers a través de la seva entitat financera de crèdit Xfera Consumer Finance, participada per Grup MásMóvil i Cetelem (filial al seu torn de BNP Paribas). «Entrem en un sector molt competitiu per oferir solucions de manera diferent: més transparència i excel·lents condicions», ha assenyalat el director general Xfera Consumer Finance, Alberto Navarro, que ha posat èmfasi que neixen «100% digitals», a diferència de la banca tradicional

En aquest sentit, Meinrad Spenger, conseller delegat del Grup MásMóvil, ha afirmat que no aspiren a «ser un altre Santander o BBVA en el món de la banca; no tenim la seva experiència, ni el seu coneixement, ni la seva estructura». Al seu lloc, ha destacat com a punts forts el seu «coneixement tecnològic i de l’experiència de comercialització» per oferir un servei amb valor afegit i una «alta usabilitat».

Per ara Money Go només està disponible per als clients de Yoigo, tot i que des de la companyia han assegurat que la meta és oferir aquests serveis financers també a la resta de marques, entre les quals hi ha Pepephone, Lebara i Lycamobile.

Els antecessors

El primer operador a posar la seva bandera en els serveis financers a Espanya va ser Movistar. El març del 2019 va reconvertir Movistar Money, que va passar de ser el producte amb què finançar la compra de telèfons a un de concessió de préstecs personals online a través de Telefónica Consumer Finance, entitat participada al 50% per Telefónica i Caixabank.

Les quantitats en aquest cas oscil·len entre els 1.000 i els 4.000 euros, amb terminis d’entre 24, 36 i 42 mesos. Tampoc porten associades comissions d’obertura ni de manteniment i són exclusius per a clients de Movistar.

Notícies relacionades

Per la seva banda, Orange va presentar en societat el seu banc mòbil, Orange Bank, el novembre del 2019. Dos anys abans, el 2017, havia posat en marxa el projecte financer a França, després de tancar la compra del 65% de l’entitat financera francesa Groupama Banque. 

La seva versió sí que és més a prop del que seria un banc a l’ús: ofereix un compte d’estalvis i un compte corrent amb IBAN espanyol, transferències gratuïtes, targetes de crèdit i dèbit, préstecs al consum de fins a 10.000 euros... Tot i que, igual com passa en el cas de Money Go i Movistar Money, només està habilitat per a clients de l’operadora, Orange no descarta donar accés a altres usuaris a mitjà termini.

Temes:

Empreses