Vacances
Els espanyols gastaran gairebé el doble en les reserves d’hotel aquest estiu
La despesa mitjana per reserva hotelera assoleix els 590 euros, el 90% més que l’any passat.

Aquest estiu s’assembla més al del 2019 i els espanyols estan més animats a viatjar, això així, per Espanya. Així ho demostren dades de eBooking, des d’on asseguren que més del 82% dels enquestats es quedaran a Espanya. Les ciutats més visitades seran: Madrid, València, Sevilla, Barcelona i Granada. Per Comunitats Autònomes, les destinacions més demandades per passar les vacances són Andalusia, el País Valencià i Catalunya. A més, han guanyat pes ciutats que no eren gaire populars en els últims anys com Mèrida (Badajoz), Adeje (Tenerife), Mogán (Gran Canària), Santillana del Mar (Cantàbria), Mijas (Màlaga) i Alcudia (Mallorca).
Per la seva banda, els qui s’han animat a disfrutar les seves vacances a l’estranger han decidit quedar-se a prop i visitar els països veïns. Així, gairebé el 4% viatjarà a Portugal; el 3%, a França, i el 2,54%, a Itàlia.
Quant a les reserves, s’estan realitzant a curt termini, tant per als viatges nacionals com per als internacionals, deguts a la incertesa i a la por davant una nova onada de contagis de Covid-19. Això ha provocat que les reserves hoteleres s’estiguin realitzant per al curt termini.
Per a Toni Raurich, conseller d’eBooking, «els espanyols som més mandrosos que altres països veïns a l’hora de planificar les nostres vacances. No obstant, aquest any encara s’estan retardant més les reserves a causa dels nous contagis que s’estan produint aquest mes de juliol. Ara els viatgers valoren molt més la possibilitat de cancel·lació o de canvi de dates».
Malgrat això i amb les dades que es tenen fins ara, l’agència de viatges ‘online’ assegura que les reserves fins ara s’han multiplicat gairebé per dos. A més, la despesa mitjana per reserva hotelera ha crescut el 90% respecte a l’any passat, i arriba gairebé als 590 euros, davant els 310 euros de l’any passat.
Notícies relacionadesAixí mateix, les reserves a última hora fan que el ‘booking window’ (diferència entre el moment de la reserva i moment del ‘check out’) continuï sent molt baix respecte als nivells anteriors a la pandèmia. Segons dades d’eBooking, el 22% de les reserves d’hotels tenen un ‘booking window’ mitjà de 14 dies.
Respecte a això, Raurich assegura que hi ha ganes de viatjar i hi ha diners estalviats a causa de les restriccions que ha marcat la pandèmia. «Des que va arribar el coronavirus a Europa, hem passat molt temps a casa, fins i tot treballant, i tenim moltes ganes de sortir de la llar i disfrutar de l’estiu. Això ha elevat el pressupost de moltes família per a aquestes vacances», assenyala.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Succés Mor tirotejat un home en un portal del carrer de Consell de Cent a Barcelona
- Debat al Parlament El president Salvador Illa crida a un pacte sobre infraestructures per afrontar la mobilitat i el creixement econòmic
- Un gran projecte Així serà el nou Liceu Mar: 210 funcions anuals, restaurant amb vistes i 47 milions de pressupost
- Fort correctiu al jutge Peinado El Suprem rebutja la intenció del jutge Peinado d’imputar Bolaños en el cas Begoña al no apreciar cap indici de delicte
- Nou cicle republicà ERC exigirà un mínim de 50 militants i un 3% d’avals per constituir-se en corrent intern