Vacances

Els espanyols gastaran gairebé el doble en les reserves d’hotel aquest estiu

La despesa mitjana per reserva hotelera assoleix els 590 euros, el 90% més que l’any passat.

Els espanyols gastaran gairebé el doble en les reserves d’hotel aquest estiu

Unsplash

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest estiu s’assembla més al del 2019 i els espanyols estan més animats a viatjar, això així, per Espanya. Així ho demostren dades de eBooking, des d’on asseguren que més del 82% dels enquestats es quedaran a Espanya. Les ciutats més visitades seran: Madrid, València, Sevilla, Barcelona i Granada. Per Comunitats Autònomes, les destinacions més demandades per passar les vacances són Andalusia, el País Valencià i Catalunya. A més, han guanyat pes ciutats que no eren gaire populars en els últims anys com Mèrida (Badajoz), Adeje (Tenerife), Mogán (Gran Canària), Santillana del Mar (Cantàbria), Mijas (Màlaga) i Alcudia (Mallorca).

Per la seva banda, els qui s’han animat a disfrutar les seves vacances a l’estranger han decidit quedar-se a prop i visitar els països veïns. Així, gairebé el 4% viatjarà a Portugal; el 3%, a França, i el 2,54%, a Itàlia. 

Quant a les reserves, s’estan realitzant a curt termini, tant per als viatges nacionals com per als internacionals, deguts a la incertesa i a la por davant una nova onada de contagis de Covid-19. Això ha provocat que les reserves hoteleres s’estiguin realitzant per al curt termini. 

Per a Toni Raurich, conseller d’eBooking, «els espanyols som més mandrosos que altres països veïns a l’hora de planificar les nostres vacances. No obstant, aquest any encara s’estan retardant més les reserves a causa dels nous contagis que s’estan produint aquest mes de juliol. Ara els viatgers valoren molt més la possibilitat de cancel·lació o de canvi de dates». 

Malgrat això i amb les dades que es tenen fins ara, l’agència de viatges ‘online’ assegura que les reserves fins ara s’han multiplicat gairebé per dos. A més, la despesa mitjana per reserva hotelera ha crescut el 90% respecte a l’any passat, i arriba gairebé als 590 euros, davant els 310 euros de l’any passat. 

Notícies relacionades

Així mateix, les reserves a última hora fan que el ‘booking window’ (diferència entre el moment de la reserva i moment del ‘check out’) continuï sent molt baix respecte als nivells anteriors a la pandèmia. Segons dades d’eBooking, el 22% de les reserves d’hotels tenen un ‘booking window’ mitjà de 14 dies

Respecte a això, Raurich assegura que hi ha ganes de viatjar i hi ha diners estalviats a causa de les restriccions que ha marcat la pandèmia. «Des que va arribar el coronavirus a Europa, hem passat molt temps a casa, fins i tot treballant, i tenim moltes ganes de sortir de la llar i disfrutar de l’estiu. Això ha elevat el pressupost de moltes família per a aquestes vacances», assenyala. 

Temes:

Estiu Vacances