Debat ‘Activostech’

¿Com traslladem la ciència dels laboratoris al mercat?

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ciència, ben feta servir, té el potencial de convertir el món en un lloc millor. Però de poc serveix que als laboratoris brollin idees brillants si ningú aposta per elles. Per això mateix, quan es parla d’investigació pionera també es parla de com aconseguir que aquest coneixement es transfereixi de la teoria a la pràctica, perquè, finalment, pugui arribar en mans de la societat. Demà, 21 de juliol, EL PERIÓDICO i el Mobile World Capital Barcelona organitzen el segon debat de la sèrie d’‘Activostech’ per endinsar-se al paper de les empreses en l’ecosistema de la transferència del coneixement. ¿Com podem canalitzar la visió, el talent i les idees de la ciència cap a empreses capaces d’impulsar la innovació?

L’esdeveniment comptarà amb la participació d’experts en el sector com Josemaria Siota, director executiu de l’Entrepreneurship and Innovation Center del Business School Barcelona (IESE); Oscar Sala, director del programa d’innovació i transferència tecnològica de la plataforma The Collider, de la fundació Mobile World Capital; Luis Castillo, fundador de la ‘start-up’ Psicoterapia VR, que proporciona psicoteràpia a nens amb problemes cognitius a través d’eines de realitat virtual; i Maria Cabello, Chief Science Officer en RheoDx, una empresa que ha desenvolupat un dispositiu diagnòstic portàtil i de reduïdes dimensions que millora l’eficiència en el seguiment de pacients amb malalties hematològiques. El debat, moderat per la periodista especialitzada en ciència d’EL PERIÓDICO Valentina Raffio, se centrarà a analitzar els principals reptes i oportunitats de la relació entre ciència, mercat i societat.

Del coneixement a les solucions

Notícies relacionades

En aquests moments, Espanya destaca com un dels països més punters del món quant a producció científica. El principal repte per al sector, doncs, no és cap altre que canalitzar tot aquest coneixement cap a eines útils per a la societat. «Hem d’aconseguir que tots els actors del sector s’asseguin al voltant d’una mateixa taula i dialoguin sobre com transformar el coneixement científic en solucions», resumeix Sala. «Quan entenem quins reptes hi ha darrere d’aquests projectes podem traslladar-los dels laboratoris al mercat», afegeix l’expert, que recorda que la connexió entre el món de la investigació i l’empresa pot brindar solucions en àmbits tan importants com la salut humana, la crisi climàtica o el futur de la mobilitat sostenible. 

La jornada ‘Innovar des de la ciència’, organitzada amb la col·laboració de la Fundació La Caixa, tindrà lloc aquest dimecres dia 21 de juliol de 9.30 h a 10.30 h al Palau Macaya de Barcelona. L’esdeveniment es podrà seguir en ‘streaming’ a través de la plataforma del diari. Les inscripcions estan disponibles a l’enllaç següent. 

¿Com traslladem la ciència dels laboratoris al mercat?