l'onze de setembre

Mas: "Si no hi ha acord sobre el pacte fiscal, el camí cap a la llibertat de Catalunya està obert"

El president demana civisme i que "no es vagi contra ningú" en una manifestació que serà "d'afirmació patriòtica"

Acte institucional al parc de la Ciutadella.

Acte institucional al parc de la Ciutadella. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / JOSE RICO / Barcelona

"Si no hi ha acord [sobre el pacte fiscal], el camí cap a la llibertat de Catalunya està obert. I en tindrem una clara prova aquesta tarda", ha proclamat aquest dimarts el president de la Generalitat, Artur Mas, que ha reclamat als catalans que assisteixin a la manifestació independentista d'aquesta tarda que ho facin amb "civisme" i que "no vagin contra ningú". Segons ell, "qualsevol petit altercat seria magnificat" per aquells que estan en contra de les reivindicacions nacionals de Catalunya.

Notícies relacionades

El cap del Govern ha considerat la marxa sobiranista com un acte "d'afirmació patriòtica i de futur" i ha reclamat als ciutadans que es comportin amb "elegància".

"Estaré molt atent i prendré nota perquè una part molt significativa del país es manifestarà aquesta tarda", ha declarat Mas davant els periodistes a l'acabar l'acte institucional de la Diada. També ha advertit que fora de Catalunya estaran molt pendents del que passarà, i ha donat un toc d'atenció al Govern d'Espanya i a la Unió Europea (encara que sense esmentar-los), perquè tinguin en compte "el que senten i el que volen" els catalans.