L'ala catalanista del PSC es desmarca de la direcció i va a la manifestació

Ernest Maragall, Antoni Castells, Marina Geli i Àngel Ros, entre altres, assisteixen a la protesta independentista

Imatge de la manifestació a l’altura de passeig de Gràcia amb Gran Via.

Imatge de la manifestació a l’altura de passeig de Gràcia amb Gran Via. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Dirigents de l'ala més catalanista delPSCcom Ernest Maragall, Antoni Castells, Marina Geli, Àngel Ros, Laia Bonet i Joan Ignasi Elena, entre altres, s'handesmarcatde la postura oficial de la direcció del PSC i han assistit a la manifestacióindependentistade laDiada.

Els dirigents catalanistes del PSC han acudit a la protesta amb un lema propi: "Catalunya ésestati som Europa". La direcció del PSC i el seu primer secretari, Pere Navarro, no han secundat la manifestació d'aquest dimarts a la tarda amb ellema"Catalunya, nou Estat d'Europa", al considerar que es tracta d'una marxa "excloent".

Crítics

No obstant, alguns membres destacats del PSC, de l'ala més catalanista del partit i de correntscríticss'han desmarcat de la consigna oficial i han participat en la manifestació.

TantMaragallcom Ros, a preguntes dels periodistes, han volgut deixar clar que el PSC sí que està representat en lamanifestaciód'aquest dimarts a la tarda. "El PSC està representat com a tal per les persones quelliurementhem volgut estar. Jo respecto evidentment la decisió del PSC de no estar com a institució, com a partit, però si alguna cosa hem estat els membres del PSC ha estatdefensorsde Catalunya" i "no es pot entendre Catalunya sense el paper del PSC" des de les diferents institucions, ha dit ÀngelRos, alcalde de Lleida.

Un projecte

Notícies relacionades

Per la seva part, Maragall ha indicat que es tracta de "demostrarel que som i el que volem ser. A partir d'aquí, tots aquests accents, tot aquestclam, tota aquesta voluntatexplícitas'ha de convertir en projecte social, polític, i això requereix treball, paciència, generositat i voluntat, i aquí intentarem estar".

Castells, l'exconseller d'Economia que va pactar l'actual model definançament, ha dit sentir-se còmode amb el lema de la manifestació i ha precisat: "Em sento còmode en tot, ja ho veieu. El lema de la manifestació l'han elegit elsconvocantsi jo he vingut a la manifestació i sóc bastant grandet per saber quèfaig".