Campanya de Nadal

Viladecans inclou una pista de gel sostenible en les seves activitats nadalenques

'Il·luminem el Nadal' és el lema d'una campanya que fa especial èmfasi a potenciar les compres al comerç local

L’Ajuntament de Viladecans presenta el seu programa d’activitats per aquestes festes de Nadal.

L’Ajuntament de Viladecans presenta el seu programa d’activitats per aquestes festes de Nadal. / PERIODICO

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VILADECANS

L'Ajuntament de Viladecans i les entitats comercials del municipi presenten la campanya ‘Il·luminem el Nadal’, amb la tradicional encesa de llums de l'arbre i els carrers de la ciutat, que donen el tret de sortida a les activitats culturals i lúdiques organitzades pel consistori i les associacions, aquest any amb especial focus a incentivar el comerç local.

L'objectiu és recordar a la gent “que és a les seves mans no només disfrutar d'aquestes festes, sinó també fer ciutat”, expliquen des de l'Ajuntament. “En aquesta època es produeixen les despeses en compres més importants de l'any i la campanya municipal convida a fer-les al comerç local”, afegeixen, recordant que al nucli urbà de Viladecans hi ha uns 800 establiments comercials.

Per potenciar aquestes compres, als carrers comercials, a més de la tradicional il·luminació, es farà una actuació de decoració comuna amb elements amb motius nadalencs. D'altra banda, els mateixos comerços també decoren els seus establiments, cosa que l'Ajuntament reconeixerà, per segon any, a través del Concurs d'Aparadors. Per incentivar els vots, es sortejarà un xec regal amb valor de 100 euros, i, tant l'establiment escollit per votació popular, com els dos guardonats per un jurat tècnic, tindran com a premi un viatge a una ciutat europea per conèixer com es desenvolupa l'estratègia comercial.

Activitats per a tots els públics

Entre les novetats que es posen en marxa aquest any, destaca la instal·lació d'una pista de patinatge sostenible. Aquesta s'instal·larà a partir de dijous que ve, 14 de desembre, a la plaça de la Constitució, amb l'objectiu de portar les activitats nadalenques a més barris i ajudar a dinamitzar els principals eixos comercials, així com incentivar l'activitat física.

La pista, de 120 metres quadrats, està feta de plàstic sintètic d'alta qualitat que imita el patinatge sobre gel, però que no té les despeses energètiques ni genera els mateixos sorolls que una pista de gel real. 

D'altra banda, després de l'èxit aconseguit en la seva primera edició, aquest any es repetirà la Cursa de Santa Claus, que se celebrarà el 16 de desembre. El donatiu per participar és de cinc euros i es destinarà íntegrament a la compra d'aliments per al Punt Solidari.

A més, l'Ajuntament organitza una fira lúdica per a la infància. Serà els dies 27 i 28 de desembre a l'Ateneu de Cultura Popular Can Batllori i en aquesta edició s'oferiran més propostes de jocs i animació per a infants de totes les edats.

Esperant Ses Majestats els Reis Mags

Aquest any, la Cavalgadaa dels Reis d'Orient per Viladecans tindrà una convidada molt especial, la Mamuteta, de la Colla del Mamut. Aquest personatge, que anirà vestit pel Grup de Teixidores Urbanes del Casc Antic, recollirà els xumets que li donin els nens.

També estarà present en l'arribada de Ses Majestats un nou personatge nadalenc local, el Sereno Isidro. Serà l'encarregat que els Reis tinguin la clau màgica que obre les cases. El Sereno entregarà la clau abans de començar la Cavalcada, que seguirà el recorregut habitual dels últims anys.

Enguany la Cavalcada també compta amb novetats. Per un costat, incorporarà una carrossa nova, la Carbonera, per recordar als nens que han de ser bons durant tot l'any per no rebre només carbó.  Per un altre costat, Ses Majestats estrenaran noves gales, vestits que dissenyarà Manu Vaquerizo, responsable també de la imatge de la campanya nadalenca.

Notícies relacionades

Com és tradició, la màgia dels Reis d'Orient arribarà abans de la Cavalcada al Campament Reial, que s'instal·larà als Jardins de Magadalena Modolell amb els patges i el seu seguici.

Més notícies de Viladecans

Temes:

Nadal