Tecnologia 3D

Viladecans crea el centre de fabricació digital W!LAB

Aquest nou espai busca ser un referent en creació, aprenentatge i innovació social per a joves

can-xic-1

can-xic-1

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VILADECANS

Viladecans inaugura W!LAB, un nou espai de fabricació digital al Centre de Recursos per a Joves Can Xic. La inauguració ha tingut lloc en el context de la 22a edició de la Setmana de ka Ciència, que s'allargarà fins al19 de novembre i que aquest any es dedica al turisme sostenible, posant èmfasi en els productes Km 0 del Parc Agrari del Baix Llobregat.

En aquest context, l'Ajuntament busca portar a una nova era la creixent tendència de fer-se un mateix productes d'ús quotidià. Així, al costat de múltiples manualitats, la tecnologia de producció digital en 3D del Fab Lab, el laboratori de fabricació batejat com a W!LA, “revolucionarà les oportunitats i les idees”, asseguren des del consistori.

El nou centre de Viladecans, amb una àrea de 40 metres quadrats, és un espai d'innovació ciutadana, incubadora d'idees i projectes per fomentar l'aprenentatge tecnològic i la fabricació digital.

El W!LAB, que comptarà d'inici amb tecnologia d'última generació com tres impressores 3D i una talladora làser, “impulsarà l'esperit innovador situant la gent com a motor del canvi”, insisteixen des de l'Ajuntament.

El nou espai de creació, aprenentatge i innovació social permetrà fer prototips i donar forma a productes que abans només podien fer una fàbrica. Així, s'aplicarà a escala local la transformació “que està vivint el món al segle XXI amb les impressores 3D. La joventut tindrà l'oportunitat de no ser només consumidora, sinó també de crear i produir lliurement i compartir el seu coneixement, adquirint així també valors i habilitats demandades en el món laboral”, asseguren.

Notícies relacionades

Entre els serveis que ofereix el laboratori hi ha el d'assessoria tecnològica, impressió 3D oberta a la ciutadania, suport en projectes d'Internet de les Coses, ajuda en el món ‘maker’, espai per a la creació de tallers, suport a emprenedors i cotutorització de treballs d'investigació.

Més notícies de Viladecans

Temes:

Joves