Viladecans estrena el seu Banc del Temps

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament ha posat en marxa el Banc del Temps, un espai d'ajuda mútua i d'intercanvi de serveis entre el veïnat de la ciutat. Aquesta iniciativa comptarà amb el suport actiu d'entitats veïnals, els membres de les quals s'encarregaran de la seva coordinació i gestió.

El Banc del Temps promou l'intercanvi d'habilitats, coneixements i serveis entre les persones amb el temps i no els diners com a moneda de canvi. Les persones majors de 16 anys que s'hi adhereixin disposaran d'un talonari amb hores que podran utilitzar en funció de les necessitats dels altres i del seu temps per ajudar-los.

Els intercanvis no han de ser recíprocs, ja que el que es crea és una borsa d'ofertes i demandes en les quals els usuaris gestionen entre ells què i quan els va bé. El temps de tothom es valora igual, amb independència del tipus de tasca que s'intercanviï.

En el marc de l'Espai de Trobada de les associacions de veïns del municipi, es van entregar els diplomes als 21 veïns que han seguit una formació per coordinar el servei, a càrrec de l'entitat Salut i Família, amb la qual l'Ajuntament va firmar un conveni per aprofitar la seva àmplia experiència en aquest camp amb l'objectiu d'impulsar la iniciativa.

Notícies relacionades

L'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, va destacar a l'acte que la iniciativa "contribueix a millorar la cohesió a la ciutat". Així, va apuntar que "al carrer, moltes persones de Viladecans m'han dit que volen ajudar altres persones amb el que saben fer, ja sigui a persones que ho estan passant malament per la crisi o a altres que, per algun motiu, tenen carències i, per això, el Banc del Temps ens donarà a tots l'oportunitat de convertir aquesta voluntat en fets".

Més notícies de Viladecans

Temes:

Solidaritat