Terrassa invertirà més de 10,6 milions d'euros en dos anys en la millora del territori

La nova edició del programa 'Terrassa Barris en Marxa' inclou 88 projectes i un centenar d'accions

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / TERRASSA

L'Ajuntament de Terrassa destinarà entre 2017 i 2018 més de 10,6 milions d'euros a una nova edició del programa 'Terrassa Barris en Marxa', amb actuacions destinades a la millora de tots els districtes de la ciutat. El programa inclou 88 projectes que es concreten en més d'un centenar d'accions distribuïdes per tot el territori.

La majoria de les actuacions responen a tres prioritats: la millora qualitativa de l'espai públic, la recuperació i millora del medi natural i la millora dels equipaments.

D'aquesta manera, es pretén desenvolupar un programa d'actuacions que contribueixin a millorar les condicions funcionals, de mobilitat, d'accessibilitat i de manteniment dels espais públics, afavorint l'ús social del carrer com a espai inclusiu, de qualitat i de convivència. Entre les accions programades hi ha treballs d'asfaltat, reparació de voreres, enjardinament, enllumenat, semaforització, clavegueram, rehabilitació d'edificis, etc.

El Ple va aprovar en les darreres sessions plenàries dos conjunts d'actuacions: un que inclou les que s'executaran enguany, dotat amb 3,6 milions d'euros, i un segon amb les que es duran a terme l'any que ve, amb 6,9 milions d'euros.

Aquests dos paquets d'obres es finançaran amb l'excedent de tresoreria del 2016. D'acord amb la llei vigent, l'Ajuntament destinarà una part d'aquest romanent, que va ser de 12,1 milions d'euros, a reduir el deute municipal, i la resta a inversions financerament sostenibles.

Notícies relacionades

Amb aquestes inversions previstes per al 2017 i 2018, el Govern municipal vol recuperar els nivells de manteniment de l'espai públic urbà anteriors al 2008, quan la crisi va obligar a prioritzar l'atenció a les persones i a redistribuir els recursos, potenciant àmbits com els serveis socials en detriment de la cura del territori.

Més notícies de Terrassa