Terrassa desestima les al·legacions de Mina i avança cap a la gestió directa de l'aigua

La companyia estudia els acords del Ple per a tirar endavant el contenciós administratiu

foto 3152876

foto 3152876

1
Es llegeix en minuts
ACN / TERRASSA

El ple de Terrassa desestima les al·legacions de Mina i l'Ajuntament avança cap a la gestió directa del servei d'aigua. Amb les úniques abstencions de C’s i PP, el ple ha rebutjat el recurs interposat per la companyia contra la liquidació de la concessió i contra la pròrroga forçosa de sis mesos.

L'alcalde, Jordi Ballart, ha admès que ara “la batalla serà als tribunals” i ha avisat que “l'Ajuntament es prepararà bé jurídicament” per a fer front al més que probable contenciós administratiu que presentarà Mina. Ballart considera que el ple de dijous passat és “un punt d'inflexió” per continuar el procés de municipalització.

Ballart recorda que la proposta de Mina de fer un model mixt públic-privat és “inviable” i “il·legal”. Per realitzar això, s'hauria de fer un concurs i “les empreses que volguessin s'hi haurien de presentar”, detalla. “Volem rescatar l'aigua i posar-la en mans dels ciutadans”, afirma.

La concessió de Mina acaba el 9 de desembre, però la pròrroga forçosa és fins el 9 de juny. Durant aquests sis mesos, l'Ajuntament haurà de definir i treballar la futura gestió de l'aigua.

UN PROCÉS ALS TRIBUNALS

Davant d'això, Mina Aigües de Terrassa, està a l'espera de rebre els acords aprovats al ple per estudiar el seu contingut i tirar endavant el contenciós administratiu. D'aquesta manera, encara que la companyia vol revisar els documents, ja preveu que “no quedarà més remei” que anar als tribunals.

El director general de Mina, Josep Lluís Armenter, preveu que l'Ajuntament entregui els acords en un termini de “dos o tres dies”. “Després prendrem consciència del que s'ha revocat i podrem donar el següent pas”, assenyala.

El “següent pas” és el contenciós administratiu amb què la companyia ja va amenaçar fa uns dies en cas que l'Ajuntament no fes marxa enrere. El ple, no obstant, ha desestimat el recurs contra la pròrroga forçosa i contra la fi de la concessió.

Notícies relacionades

Josep Lluís Armenter continua reclamant diàleg a l'Ajuntament i segueix apostant per una gestió mixta publicoprivada del servei d'aigua. “Em sap greu que l'Ajuntament no tingui en compte les consideracions de Mina”, lamenta.

Més notícies de Terrassa