Carles Llongueras, Isabel Marquès i Francesc Torras, 'Terrassencs de l'Any'

El Centre Cultural El Social entrega uns guardons amb gairebé mig segle d'història

161203-terrassenc-de-lany 1

161203-terrassenc-de-lany 1

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / TERRASSA

El Centre Cultural El Social de Terrassa entrega els seus guardons de ‘Terrassenc de l’Any’ al músic i professor Carles Llongueras, l'advocada i exsíndica Isabel Marquès i l'activista social Francesc Torras.  

Llongueras, un dels referents musicals de la cultura popular de la ciutat, ha estat reconegut per haver impulsat els Ministrils del Raval, grup del qual naixerien bastoners, dracs, gegants o diables, en uns anys en què la ciutat lluitava per restaurar la seva identitat. Entre d'altres fites, va recuperar les caramelles i va impulsar Terrassa Ciutat Coral.

“Em sento molt egarenc, els que em coneixen ja ho saben i, per tant, que et donin aquest premi és el màxim”, explica Llongueras en declaracions recollides per Terrassa Digital.

L'advocada Isabel Marquès també ha estat guardonada, després de sis anys com a Síndica de Greuges. Membre de l'Institut de Drets Humans de Catalunya, ha participat en diversos projectes a Burkina Faso per a la cooperació internacional i promoció de la dona.

“Estic impressionada”, ha confessat Marquès. Sobre la seva tasca com a Síndica explica que el resultat final és semblant a les sentències que dicten els jutges. “Has de fer unes recomanacions que siguin molt treballades, que ajudin la comunitat i que no sempre són sinònims d'atacar l'administració local”.

Per la seva banda, Francesc Torras ha estat distingit per la seva tasca solidària a Guatemala, on amb l'ONG Oberts al Món han finançat més d'un miler de beques d'educació primària per a nens. També han aconseguit aixecar 15 col·legis de nova planta.

“A mi m'honra molt rebre aquest reconeixement per una tasca que s'ha fet a Guatemala per ajudar la gent més pobra i uns nens que així poden anar al col·legi” relata Torras. “Entenem que sense educació els pobles no avancen, no prosperen, i en aquelles zones la gent no pot enviar els seus fills al col·legi”.

Notícies relacionades

L'entrega de premis la va presidir l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, el bisbe Josep Àngel Saiz Meneses i el president del Social, Ricard Figueres. Fins ara són 196 els egarencs reconeguts en aquest guardó des de la seva creació el 1969.

Més notícies de Terrassa