Terrassa aposta pels productes de 'quilòmetre 0'

'Terrassa Gastronòmica' compta amb 86 establiments i 23 productes autòctons al voltant dels quals girarà la campanya 'De tapa en tapa' de la tardor vinent

La regidora de Turisme, Teresa Casals, presenta els nous adherits a la marca ’Terrassa Gastronòmica’.

La regidora de Turisme, Teresa Casals, presenta els nous adherits a la marca ’Terrassa Gastronòmica’.

1
Es llegeix en minuts

Terrassa vol posicionar-se com a referent comarcal i català en qualitat gastronòmica i productes de proximitat. Per això crea el distintiu ‘Terrassa Gastronòmica’, a la qual ja s'han adherit 86 establiments, entre restaurants, comerços i parades de mercat, que garanteixen la procedència dels productes i la seva qualitat.

Avui s'han fet les últimes incorporacions a la marca, posada en marxa pels diferents gremis implicats, associacions comercials i institucions locals i comarcals, segons explica Terrassa Digital. ‘Terrassa Gastronòmica’ impulsa el potencial gastronòmic i recupera els productes de la comarca per afavorir el turisme i millorar l'activitat econòmica.

La regidora de Turisme, Teresa Casals, explica que “els objectius d'aquesta comissió i de les activitats que impulsa es basen en la recuperació i promoció de productes gastronòmics tradicionals i de qualitat i a convertir aquesta gastronomia en un motor d'activitat econòmica i de promoció turística de la nostra ciutat”.

En l'acte han participat representants de tots els gremis, associacions i col·lectius, que han destacat els 23 productes que ja formen part dels seus respectius cistells gastronòmics. Entre els més coneguts, els vins i olis d'Ullastrell, la mongeta, el pa de Munt o la botifarra tarregada, passant per les incorporacions més recents com la botifarra de Sant Llorenç, les cols Brotonera i de Paperina, fins al cafè Alternativa 3, d'elaboració genuïnament egarenca.

La tardor que ve, el gremi d'Hostaleria dedicarà la campanya ‘De tapa en tapa” als 23 productes que formen part de la ‘Terrassa Gastronòmica’. Bars i restaurants elaboraran plats i tapes amb aquests productes de proximitat i qualitat garantits per la marca egarenca.

Notícies relacionades

Més notícies de Terrassa