Telerealitat

'Gran Hermano', ¿final de trajecte?

Tele 5 avança una setmana el tancament de 'GH-Revolution', que no ha comptat amb el suport del públic, i deixa en l'aire si aquesta serà l'última emissió del 'reality'

jorge-javier-gala-gh

jorge-javier-gala-gh

2
Es llegeix en minuts
Juan Fernández
Juan Fernández

Periodista

ver +

La cita,  avui a partir de les 22 hores, a Tele 5. La gala final de GH Revolution servirà per conèixer el nom del guanyador de l’edició número 18 del concurs, un tron –i un maletí de 300.000 euros– al qual aspiren quatre participants: Yangyang, Hugo, Rubén i Christian Gabaldón. Però més enllà d’aclarir aquesta incògnita, la cadena transmet últimament senyals que animen a apuntar aquesta data en els annals de la tele, a l’altura, o més aviat al revers, de la del 23 d’abril de l’any 2000, dia del debut de Gran Hermano a Espanya. 

¿Som davant de l’última emissió del més famós, longeu i controvertit de tots els realitys? Hi ha motius per pensar que sí. Mai abans Tele 5 s’havia vist obligada a accelerar el final d’una temporada de GH, encara que tampoc la cadena havia vist la seva gallina dels ous d’or tenir índexs d’audiència tan baixos com els d’aquesta edició. 

Acostumades a regnar les nits dels dijous, les gales de GH Revolutioni la seva antiga legió de seguidors ha quedat reduïda a una mica més d’un milió d’espectadors, que també han girat l’esquena als resums diaris: Mediaset els va passar a les nits de Divinity, després, als matins, i ara només es poden veure a les matinades de Tele 5. 

Encara que va arribar anunciant una revolució, l’edició que donava la majoria d’edat a Gran Hermano ha estat tocada de mort des del seu naixement. La gala de presentació, emesa el 21 de setembre, va ser la menys vista de la història del programa –amb prou feines va interessar a un milió i mig d’espectadors– i des d’aleshores no ha aixecat el cap.

   

Convidats per aixecar l'audiència

 La cadena va intentar agitar la vida a la casa espiada colant entre les seves parets i càmeres Kiko Rivera, Belén Esteban, Carlos Lozano i Allison Eckman, però l’audiència va seguir igual d’apàtica. La presumpta agressió sexual soferta per la concursant Carlota Pardo a mans del seu company José María López, que es va saldar amb l’expulsió d’aquest i una confusa explicació sobre el que havia passat, tampoc va aconseguir despertar la curiositat del públic. Tele 5 ha al·legat que l’audiència va estar més pendent del reality polític català, pe-

rò la veritat  és que la cadena tampoc ha confiat en el programa. Magazins com Sálvame o El programa de Ana Rosa, que altres anys van dedicar llargs minuts al xou, aquesta vegada han mirat cap a un altre costat. 

La decisió de prescindir del senyal en directe tampoc hi ha ajudat. Al final, després de rebre la queixa dels seguidors, el canal va acabar incorporant aquesta emissió a la seva web en la tercera setmana. 

Cansament de l'audiència

Notícies relacionades

Els fòrums de fans de GH discuteixen sobre les causes del fiasco. Hi ha qui responsabilitza el seu actual presentador, Jorge Javier Vázquez, i l’insípid càsting d’aquesta temporada com a causa de la desafecció del públic. 

Però la teoria que guanya més força apunta a un possible cansament de l’audiència d’un format que va revolucionar la tele fa 17 anys i que ha aconseguit sobreviure en antena més que en cap altre país del nostre entorn. Que Mediaset continua confiant en la telerealitat ho prova la seva aposta més recent, Singles XD, amb Núria Roca a Cuatro, però el futur de Gran Hermano està ara mateix en l’aire. De moment, GH Vip, que s’havia d’estrenar al gener, s’ha posposat fins al mes de setembre. El temps dirà si la d’aquest dijous és l’última ocasió de veure per dins la casa de Guadalix.