TV-3 relega el missatge del Rei al 3/24

Núria Llorach, presidenta de la CCMA, ha comunicat aquest divendres a la nit el canvi

 

  / EFE / ÁNGEL DÍAZ

1
Es llegeix en minuts

La presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, va anunciar ahir a la nit al consell de govern de l'entitat que el missatge nadalenc del Rei no s'emetrà aquest vespre per TV-3, sinó que passarà a oferir-se pel 3/24, canal informatiu que té una audiència considerablement menor. Al desembre, el 3/24 acumula una quota mitjana de l'1,2%.

La direcció de Televisió de Catalunya ja va rebre l'any passat peticions de forces independentistes que exigien no emetre el missatge. En aquesta ocasió, fonts de la CCMA atribueixen la decisió a pressions polítiques de la CUP.

Notícies relacionades

Fins ara sempre l'ha emès, llevat del  2013. Aquell any no es va oferir el Missatge de Nadal del Rei a causa d'una vaga convocada pels treballadors (en protesta per externalitzar la publicitat).

Aquests tradicionals missatges solen tenir una bona acollida a TV-3. El primer discurs nadalenc com a rei de Felip VI (2014) va reunir una mitjana de 281.000 persones (16,1% de quota), tot i que l'any passat va baixar a 240.000 (14,7%).  Actualment, ETB és l'única cadena que no emet el missatge. ETB és l'única cadena que no emet el missatge