SÈRIE AMB POLÈMICA

TVE rescindirà el contracte amb 'Cuéntame...', si la productora va defraudar Hisenda

La normativa legal obliga que les empreses contractades per l'Estat han d'estar al corrent de les obligacions tributàries

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

2
Es llegeix en minuts

La corporació de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) rescindirà el contracte amb la productora de la sèrie 'Cuéntame cómo pasó' 'Cuéntame cómo pasó'si un tribunal sentencia que el Grupo Ganga Producciones ha defraudat la Hisenda Pública, segons han explicat  fonts coneixedores de la situació contractual.

Les fonts esmentades han aclarit a Europa Press que la normativa legal vigent estableix que totes les empreses han d'estar al corrent de les seves obligacions tributàries per poder ser contractades per l'Estat. "Qualsevol empresa pública té prohibida la contractació amb empreses que han defraudat Hisenda", ha apuntat.

D'aquesta manera, ha detallat que si la circumstància és sobrevinguda amb posterioritat a la firma del contracte, RTVE hauria de rescindir el contracte amb la productora. "L'administració pública no pot contractar amb defraudadors. Si en el moment de contractar no ho sap i presenten tots els papers, no hi ha cap problema. Però si després són condemnats, és que no es pot", han sentenciat.

GAIREBÉ TRES MILIONS D'EUROS DEFRAUDATS

La Fiscalia Anticorrupció va acusar el mes de maig passat els protagonistes de la sèrie, Imanol Arias i Ana Duato, de defraudar un total de 2,98 milions d'euros Imanol Arias i Ana Duato,  procedents principalment de la seva participació a 'Cuéntame...'. En concret, Arias hauria amagat al fisc 2,18 milions entre el 2010 i el 2014, i Duato no hauria tributat 794.389 euros entre el 2010 i el 2012.

Així figura en la querella que el Ministeri Públic va presentar contra 12 empreses i 34 persones, entre les quals hi ha la germana del protagonista de la sèrie, Ana Isabel Arias, i el marit de la intèrpret, el productor i fundador del Grupo Ganga Miguel Ángel Bernardeau. Miguel Ángel Bernardeau.

El dijous 21 de juliol, el Consell d'Administració de RTVE va aprovar per unanimitat en la reunió mensual la renovació de la sèrie 'Cuéntame...', per un import total de 24,5 milions d'euros, de manera que exercia el dret de tempteig de la corporació sobre la ficció. També per unanimitat el consell va donar via lliure a la proposta de contracte amb el Grupo Ganga Producciones per a la producció de 38 capítols corresponents a les temporades 18 i 19 de la sèrie que protagonitza la família Alcántara, el clan que encapçalen Antonio (Imanol Arias) i Mercedes (Ana Duato).

OFERTA D'ATRESMEDIA 

Ganga Producciones havia acceptat el mes de juny passat una oferta d'Atresmedia per emetre la sèrie a Antena 3 a partir de la temporada vinent. D'aquesta manera i després d'analitzar l'oferta de la cadena privada, el Consell d'Administració de RTVE va decidir exercir el dret de tempteig, és a dir, si igualava o superava l'oferta d'Atresmedia perquè 'Cuéntame...' continués emetent-se a TVE-1. L'estatal comptava amb 30 dies per exercir el dret de tempteig.

'Cuéntame...' va acomiadar la 17a temporada el 19 de maig com el programa més vist del dia, amb 3.503.000 teleespectadors i una acceptació del 19,2%, dades amb què va igualar el rècord en quota de pantalla i va aconseguir el segon millor registre en espectadors de la temporada.

ÈXIT D'AUDIÈNCIA 

Notícies relacionades

La família Alcántara va tancar l'última temporada amb una audiència mitjana de 17,2% de 'share' i 3.209.000 espectadors, i així va superar l'audiència de la temporada anterior en 1,1 punts i 82.000 espectadors. El 47,9% de la població (21.341.000) va veure algun moment de la temporada.

'Cuéntame...' ja suma més de 300 capítols emesos, 17 temporades i 15 anys en antena. Des que es va estrenar, el setembre del 2001, ha rebut desenes de guardons, entre els quals destaquen el Premio Nacional de Televisión (2009), dos Ondas, i algunes desenes de l'Acadèmia de la Televisió, actuals premis Iris. A més, ha sigut finalista en els Premis Emmy Internacional (2003 i 2005), diverses vegades premiada a Montecarlo i Seül, i el Golden Globe del Festival d'Hamburg.