CANCEL·LACIÓ

... I Antena 3 tanca 'Vis a vis'

La sèrie carcerària s'acomiada definitivament dimecres que ve després de dues temporades

ialvarez34010589 tv 23 05 2016 series vis a vis macarena y la rizos160606175522

ialvarez34010589 tv 23 05 2016 series vis a vis macarena y la rizos160606175522

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

'Vis a vis', la sèrie carcerària d'Antena 3 produïda per Globomedia, té els dies comptats. El dimecres, dia 22, la ficció s'acomiadarà definitivament després de dues temporades en emissió. La cadena privada ha preferit mantenir la seva essència i no esgotar una fórmula alabada per la crítica, però que en aquest segon curs havia perdut punts en termes audiència. Davant d'aquest preocupant símptoma, A-3 ha preferit posar-li un brillant punt final.    

"Des del començament vam saber que ‘Vis a vis’ era una sèrie diferent, pel que explicava i per com ho explicava. La nostra línia sempre ha sigut ser fidels a la seva essència”, comenta Sonia Martínez, directora de Ficció d'Atresmedia. Per la seva part, Álex Pina, productor executiu, ha explicat que l'equip no ha deixat de "prémer l'accelerador en cap moment". "Han sigut 24 capítols trepidants amb suspens i acció fins a l'últim segon. Fidels a nosaltres mateixos fins al final”, acaba dient.

La sèrie, amb un repartiment coral encapçalat per Maggie Civantos (Macarena), s'acomiada amb una audiència mitjana de 2,5 milions de teleespectadors i un 13,8% de 'share', davant el 19,9% de quota i els 3,5 milions de la primera temporada. En la seva emissió dels dimecres, les noies de Cruz del Sur no van començar amb gaire bon peu, ja que se les van haver de veure amb 'Supervivientes' (Tele 5). Per això, A-3 la va desplaçar al dimecres després de quatre entregues, on 'Masterchef' (TVE-1) i el cine de Tele 5 tampoc l'hi han posat gens fàcil.

REPARTIMENT CORAL

Elogiada i premiada per la crítica especialitzada, 'Vis a vis' -que va néixer seguint l'estela de la producció de Netflix 'Orange is the new black' ha destacat per la seva innovació, l'atreviment -especialment en aquesta segona temporada- i la qualitat. La sèrie, en la qual també intervenen Najwa Nimri, Carlos Hipólito (desaparegut ja de la trama), Roberto Enríquez, Cristina Plazas, Berta Vázquez, Alba Flores i María Isabel Díaz, entre altres, ha modificat els platejaments habituals de narració, apostant per arriscades propostes en temes, trames i direcció.

La  gran acollida que va tenir ens va conduir a posar en marxa una segona temporada en la qual l'única cosa que teníem clara era que no podíem pervertir l'essència de ‘Vis a vis’ -ha dit Martínez-. Aquesta és la línia que hem seguit en tot moment: ser fidels a les seves senyes d'identitat. Per això, creiem que el millor tracte que li podem dispensar a ‘Vis a Vis’ és tancar la seva història en dues temporades potenciant tot el que l'ha fet ser la sèrie que és”.

Una mostra de la qualitat de la seva factura és que la sèrie s'ha convertit en la primera ficció nacional que s'ha emès en obert a la Gran Bretanya (a través de Channel 4).

LLISTA DE PREMIS

Notícies relacionades

Als innombrables elogis, se li uneix una llarga llista de premis i reconeixements, entre els quals destaquen el premi Ondas a tot l'elenc femení de la sèrie (un reconeixement inèdit en la història del prestigiós certamen) premi Ondas , el premi del Festival de Televisió de Vitòria, el premi del Festival MIM Sèries o diversos guardons de la Unió d'Actors… ‘Vis a vis’, fins i tot, ha recollit premis fora d'Espanya, com el que va rebre en la 18a edició del Festival de Luchon (França) com Millor Ficció d'Espanya.

De moment, Antena 3 promet un final d'infart amb un vibrant capítol que tancarà les trames. Perquè els teleespectadors puguin comentar el seu comiat amb tots els detalls, ha posat en marxa l'etiqueta #GraciasVisAVis.