Girona juga amb el seu tron

La ciutat exhibeix l'espectacular butaca d'espases de la sèrie al Teatre Municipal

mdeluna33663057 girona girones estreno de juego de tronos en g160425120617 / JOAN CASTRO

mdeluna33663057 girona   girones   estreno de juego de tronos en g160425120617
Furor a Girona per la sèrie ’Juego de tronos’.

/

2
Es llegeix en minuts

El fenomen de 'Joc de trons' ha conquistat GironaGirona. Des d'aquest matí, 25 d'abril, una multitud de fans i curiosos han anat fins a l'ajuntament, reconvertit en els Set Regnes, per fer-se fotos al tron de ferro. També hi ha l'opció de fotografiar-se amb una rèplica d'un caminant blanc o amb el mur. Aquesta expectació és prèvia a la projecció a la nit, al Teatre Municipal de la ciutat, de la versió original, subtitulada en català, del primer capítol de la sisena temporada. Una entrega en què Girona és un dels escenaris important de la trama. La gran demanda d'entrades ha provocat que s'hagin d'organitzar per avui dues emisssions del capítol, que podran veure unes 1.140 persones.

El mes de setembre de l'any passat, dos personatges clau de 'Joc de trons', Jaime Lannister i Arya Starkvan rodar escenes en diferents llocs de la ciutat, i, segons els que ja han vist el primer episodi, la ciutat "es veu molt" i es reconeix perfectament. Per ara, són desenes de fans, curiosos i seguidors de la sèrie els que s'han fotografiat asseguts al tron de ferro al primer pis del Teatre Municipal.

El tron, que va arribar divendres passat a Madrid, és l'única rèplica que n'hi ha a tot el món. L'original, fet de ferro, és a Irlanda. La còpia que hi ha a Girona també és massissa i pesada, però construïda amb altres materials més lleugers.

"És una experiència molt bonica poder fer-se la foto amb el tron, no volíem deixar passar l'oportunitat", ha explicat Linda Russell. Ella i el seu marit són irlandesos i viuen a Figueres. Han baixat a Girona a portar una amiga a l'estació del tren i han decidit anar a l'ajuntament per fer-se la foto. "No he vist els capítols, però la sèrie comença a Irlanda, en un lloc que també coneixem, i és molt bonic que ara segueixi aquí", explica.

A la cua també hi ha Dolors Faig i els seus fills. Viuen a Anglès, però han aprofitat que han de fer uns encàrrecs a la ciutat per veure el tron. "Som fans de la sèrie, però el primer capítol el feien a la matinada i ens hem adormit", reconeix la Dolors. Però tota la família està impacient per saber què passa. "Esperem que Jon Neu no hagi mort Jon Neu , encara que a casa som més dels Targaryen", afegeix.

A la cua hi ha poques disfresses, encara que sí que hi ha algunes samarretes sobre la sèrie. Un dels més atrevits, Andrei, ha decidit recuperar una disfressa d'aire medieval i col·locar-se el pin de la mà del rei a la solapa per donar més realisme a la foto. "Sóc fan de la sèrie, i d'aquesta nova temporada n'espero moltes coses... Estic molt emocionat", reconeix.

Notícies relacionades

L'Ajuntament de Girona, amb la col·laboració de Movistar+, ha programat dues sessions del primer episodi, titulat 'The red woman', perquè els incondicionals el puguin veure gratuïtament. A més de les incògnites de la trama, el públic del Teatre Municipal estarà molt atent a qualsevol aparició de la ciutat a la pantalla. "En aquest capítol, Girona triga a aparèixer, però quan surt, es reconeix fàcilment", explica Pep Prieto, expert en sèries i codirector del Plot Series FestEll ha vist el capítol aquesta matinada i avança, sense espòilers, que és "molt bo". "Habitualment, els primers capítols solien ser més fluixos, però aquest va al gra i té els ingredients que caracteritzen la sèrie: violència i resolució inesperada de seqüències", avança.

Entre els llocs de Girona que hi apareixen hi ha la catedral i el carrer Bisbe Cartanyà. "Només hi ha un únic pla retocat digitalment i, no ho vull explicar, però sorprèn la perspectiva, avança Prieto, que considera que la ciutat pot tenir continuïtat com a escenari important per a la sèrie. De fet, l'Ajuntament de Girona està negociant amb la cadena HBO rodar noves seqüències a la ciutat per a la setena temporada de 'Joc de trons'.