Estrena als EUA el 21 de setembre

'Minority report, de Spielberg, torna amb una seqüela televisiva

La sèrie de ciència-ficció està protagonitzada per Meagan Good i Stark Sands

Imatge promocional de la sèrie ’Minority report’.

Imatge promocional de la sèrie ’Minority report’. / FOX / MICHAEL BECKER

3
Es llegeix en minuts

La pel·lícula de Steven Spielberg 'Minority report' tindrà una segona vida a la televisió a partir del 21 de setembre, data en què debuta com a sèrie de ciència-ficció als EUA, una trama que serveix de seqüela al film i compta amb Wilmer Valderrama entre els protagonistes.

El drama policíac és la primera producció cinematogràfica de Spielberg a adaptar-se a la petita pantalla i podrà veure's a Fox, on es reprendrà la història 10 anys després dels esdeveniments narrats a la cinta del 2002 que va encapçalar Tom Cruise.

"No hi ha pressió", van dir en broma els productors executius aquesta setmana en l'acte de presentació de les noves sèries de Fox per a la recta final de l'any.

AMBIENTADA EL 2065

El programa està ambientat el any 2065, en què ja no existeix la divisió "precrim" de la qual formava part Cruise, que va ser desmantellada, i en què els tres germans amb capacitat de veure el futur que havien sigut esclavitzats a la pel·lícula per les autoritats per explotar el seu talent viuen camuflats amb la resta de mortals.

A la sèrie, la justícia es recolza en superpolicies armats amb noves tecnologies, des del dron personal fins a motxilles amb propulsors i un altre tipus d'armes ideades per Spielberg, segons va comentar Valderrama, que encarna el tinent Will Blake.

"Estem reinventant les tàctiques policials", va dir l'actor de la sèrie 'Aquellos maravillosos 70', que es va mostrar orgullós de representar un personatge que "creu en el sistema i en la societat" i que és el "bo" que "lluita contra el crim".

COMUNITAT LLATINA

"Pot ser un gran personatge per a la comunitat llatina", va indicar Valderrama, malgrat que l'agent Blake no es presenta a l'audiència com a hispà.

"La comunitat llatina necessita personatges més positius, això em va fer rebutjar altres (papers) que m'oferien", va assegurar el conscienciat intèrpret, que va confessar que 'Minority report' era "l'únic programa en què volia estar" aquesta nova temporada.

"En el set visc el somni de qualsevol nen petit cada dia, jugo amb alguns dels aparells i tecnologies més boges. Mai he fet res així", va comentar Valderrama, que considera aquesta sèrie un gran pas endavant en la seva carrera.

"Això serà una cosa que no s'havia vist abans en televisió, volia ser part d'això", va dir encantat de poder formar part de la producció que supervisa Spielberg, que ha tingut l'última paraula sobre la contractació d'actors, ha estat implicat en el desenvolupament del guió i va assessorar sobre la realització.

El cineasta va donar llum verda al projecte després de conèixer que la trama buscaria humanitzar els germans 'precog' (els que tenen les visions futuristes) que es van passar la gran part de la seva vida (en la pel·lícula) com a ens sense identitat connectats a una màquina.

NOVES VISIONS

Integrats en la societat, el trio oculta els seus talents i segueix tenint visions. Un d'ells, Dash (Stark Sands), turmentat pels assassinats que veu i la impotència de no poder ajudar, decideix col·laborar amb l'ambiciosa detectiva Lara Vega (Meagan Good).

Dash i Vega són els pilars al voltant dels quals gira el relat de la sèrie, mentre que el tinent Blake mira de descobrir com la seva subordinada està resolent casos impossibles i la resta dels 'precog' tramen els seus propis plans, no necessàriament bons.

Les conspiracions i el crim mouen l'acció de 'Minority report', segons la descripció que fa la cadena Fox de la sèrie que va desenvolupar i va escriure Max Borenstein ('Godzilla').

Notícies relacionades

La franquícia 'Minority report' es va basar en un relat de Philip K. Dick, amb una obra literària que també va inspirar films com 'Blade Runner' (1982), 'Total Recall' (1990), 'Paycheck' (2003) i 'Next' (2007), entre altres.

El llargmetratge de Steve Spielberg és un dels 10 més taquillers als EUA dins de la categoria de ciència-ficció després de recaptar 132 milions de dòlars, si bé la seva taquilla mundial va pujar a més de 350 milions de dòlars.