programa polèmic

José Luis Moreno interposa una demanda per les crítiques a 'La alfombra roja Palace'

El productor considera que les informacions del portal Bluper eren injurioses i calumnioses

Tu i jo som tres. Per Ferran Monegal. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El productor José Luis Moreno ha interposat una demanda de conciliació prèvia a la interposició de querella criminal contra el portal Bluper pel tractament informatiu que ha donat al programa que va estrenar dissabte passat a TVE, 'La alfombra roja Palace'.

Moreno considera que la informació titulada "L'estranya relació de TVE i José Luis Moreno" i l'article d'opinió "José Luis Moreno li torna a colar una vergonyosa gala a TVE" poden ser constitutius de delictes d'injúries i calúmnies, segons informa Bluper.

En la notícia, el portal especialitzat en televisió es fa ressò de diferents informacions aparegudes en mitjans com 'Objetivo TV' ("El productor José Luis Moreno es queda fora de 'La que se avecina") i 'El Mundo' ("L'emperador del riure es deprimeix"), o la web de la Unió d'Actors, on s'informava d'una sentència del Jutjat Social número 41 de Madrid condemnant Moreno a pagar 32.821 euros com a compensació per les vulneracions sofertes per part de vuit actors i actrius.

Declaracions del director de TVE

Aquest article, a més, recull declaracions del director de TVE, José Ramón Díez, en què defensa la contractació del productor per part de la televisió pública. "Jo ja vaig dir que no es pot demonitzar José Luis Moreno automàticament. Ell, igual que altres productores i altres productors, fa molt bons programes i programes dolents. A mi, personalment, no em va agradar 'Sábado sensacional", indica.

Notícies relacionades

En el segon article, en què clarament s'especifica que és opinió, es fa una crítica televisiva sobre la gala de la nit de Reis a TVE.

Per tot això, Moreno requereix a Bluper reconèixer que els articles contenien expressions injurioses i calumnioses, que s'avingui a no fer cap article més en aquest sentit i eliminar aquests articles, així com a pagar-li 332.000 euros en concepte d'indemnització.