DESTACATS DEL DIA

El nou Parlament s'allunya de la via Puigdemont i altres notícies del dia, en un minut

zentauroepp41637694 memberns of the catalan parliament are pictured before its i180117111929

zentauroepp41637694 memberns of the catalan parliament are pictured before its i180117111929 / LLUIS GENE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1/ El nou Parlament s'allunya de la via Puigdemont. Roger Torrent, el nou president de la Cambra, clama contra la “intervenció de les institucions catalanes”, però evita referències a la independència i la república. Per la CUP, Torrent se situa "en el marc autonomista i constitucional".


2/ Catalunya centra el debat a l'Eurocambra sobre la propaganda russa. El socialista Juan Fernando López Aguilar s'ha sumat a les veus crítiques i ha denunciat la utilització "de milers de comptes automatitzats radicats a Rússia" per sembrar el caos i la confusió. Javier Couso, d'Izquierda Unida, ha respost qualificant de "paranoia" la suposada ingerència russa.


3/ La guàrdia urbana acusada d'assassinat diu que va enverinar el seu nòvio abans de calcinar-lo. Rosa Peral va confessar presumptament a una companya de presó, que també assegura que l'agent acusada del crim de Pedro L. també estava buscant un sicari i una arma per matar el seu exmarit. 


Notícies relacionades

4/ L'Espanyol infligeix al Barça una dolorosa derrota a l'últim minut (1-0). Els blaugranes feia 29 partits que no perdien.


5) El Tramvia Blau tanca per a la reforma més gran de la seva història. Les obres començaran al febrer.