maltractament animal

Candela, la gossa que va sobreviure tancada en un terrat durant anys

La policia ha detingut una dona a Vélez-Málaga per la situació de l'animal, que estava "en greu estat de desnutrició i amb severs problemes de salut"

dpj6l0-w4aas3wl

dpj6l0-w4aas3wl

1
Es llegeix en minuts

Candela, una gossa de raça rottweiler, feia anys que estava tancada en un terrat d'un immoble de Vélez-Málaga aguantant tota mena d'adversitats climatològiques: pluja, l'imponent sol que cau en terres andaluses a l'estiu, etcètera. Aquest dimarts, els agents de la Policia van atendre una trucada que denunciava la situació del gos, que va ser trobat amb una severa desnutrició. Segons l'informe veterinari, l'animal, que pesava 23 quilos quan el seu pes hauria de ser de prop de 42, tenia leishmaniosi, malaltia que si no és detectada i tractada pot causar la mort de l'animal.

El gos que van trobar els agents era "una gosseta dòcil i cooperadora" i "en greu estat de desnutrició i amb severs problemes de salut, a més de tenir molt marcades les costelles i els ossos dels malucs", segons va informar en un comunicat la Policia. La gossa, que caminava amb dificultat, va ser traslladada immediatament a una clínica veterinària, on va rebre el tractament adequat.

Candela, que presentava un quadro greu de malaltia a la pell d'origen al·lèrgic per falta de tractament, havia adoptat una conducta recurrent i neuròtica d'autolesió. Igualment, patia una malaltia ocular bilateral de senzill diagnòstic i tractament amb una evolució que podria ocasionar ceguesa. 

Una dona detinguda

Notícies relacionades

Amb tota la informació recopilada, els investigadors van detenir una dona de 56 anys en aquesta localitat de Màlaga per un presumpte delicte de maltractament animal després que hagi mantingut durant anys la seva gossadesnodrida malalta, tancada al terrat.

Els agents van rescatar la gossa i la van entregar a una protectora d'Almuñécar (Granada), on està a l'espera d'una família adoptiva. Aquesta investigació policial ha sigut remesa al Jutjat d'Instrucció número 4 de Vélez-Málaga.