DESTACATS DEL DIA

La victòria de Merkel a Alemanya i altres temes del dia, en un minut

zentauroepp40267039 merkel170924191648

zentauroepp40267039 merkel170924191648 / ODD ANDERSEN

1
Es llegeix en minuts

Aquestes són les cinc notícies clau per començar el dia informat.

1/ Victòria agredolça d'Angela Merkel en les eleccions alemanyes. Ocuparà la cancelleria per quarta vegada però amb menys supoprts dels esperats. No podrà comptar amb l'SPD de Martin Schulz -el gran derrotat- per repetir la Gran Coalició i haurà de buscar el suport d'Els Verds i dels liberals de l'FDP. Per contra, la ultradreta irromp al Bundestag com a tercera forçaultradreta.


2/ Setmana clau abans de l'1-OMariano Rajoy viatja avui a Washington, on dimarts es reunirà amb Donald Trump, de qui espera obtenir una declaració contra el referèndum independentista. Per la seva part, Carles Puigdemont es manté ferm. En una entrevista a 'Salvados', el president ha insistit que l'1-O es votarà i ha considerat que Rajoy ja no és un interlocutor vàlid. Seguim en directe tota la informació relativa al xoc entre l'Estat i la Generalitat.

3/ El Kurdistan iraquià celebra aquest dilluns un referèndum d'independència sense cap suport de la comunitat internacional. Gairebé sis milions de kurds estan cridats a les urnes en una consulta plena de problemes.

Notícies relacionades

4/ Últim dia de les festes de la Mercè. El piromusical tancarà aquesta nit (22.00 h) una edició que s'ha salvat del calderó polític previ a l'1-O.

5/ Posem sobre la taula les pràctiques de casinos il·legals encoberts que permeten jugar a nens. Aquestes webs operen aprofitant el 'boom' dels esports electrònics.