Els Mossos busquen Moussa Oukabir com a suposat autor de l'atemptat de Barcelona

És el germà petit del detingut a Ripoll i té 17 anys

hermano1

hermano1

1
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÁNCHEZ / ANTONIO BAQUERO / BARCELONA

Els Mossos d'Esquadra busquen Moussa Oukabir, germà petit del detingut a Ripoll, Driss Oukabir, com a suposat conductor de la furgoneta que aquest dijous va atropellar centenars de persones a la Rambla de BarcelonaRambla de Barcelona, atac que ha provocat 13 morts i 88 ferits, alguns de molt greus.

Moussa Oukabir, de 17 anys, resideix a Ripoll i s'hauria radicalitzat en els últims mesos. El jove fa 18 anys a l'octubre.

Els investigadors de l'atemptat treballen amb la hipòtesi d'un grup molt jove que s'hauria convertit al gihadisme recentment i que per tant hauria sigut molt difícil de detectar fins ara. En un perfil a la xarxa social Kiwi, amb el nom de Moussa Oukabir i la foto del jove que ara busca la policia, s'havien publicat fa dos anys missatges radicals, com un que deia que si li preguntessin què faria el seu primer dia "com a rei absolut del món", es dedicaria a "matar els infidels".

Els dos germans resideixen a Ripoll des de fa anys, on han estudiat fins a l'institut i són bastant coneguts. Driss havia treballat un temps en un restaurant conegut de la comarca. I un d'ells havia jugat en un dels equips locals de futbol de la localitat.

Driss Oukabir, de qui ahir es va dir que hauria denunciat que li havien robat la documentació, no es va presentar voluntàriament a la comissaria sinó que va ser detingut per una patrulla. 

El detingut aquest matí a Ripoll és un home de 30 anys i nacionalitat marroquina amic de Driss Oukabir, a qui han detingut al carrer del Pont d'Olot.

Els Mossos d'Esquadra despleguen aquest matí un dispositiu en aquest municipi en què també participa la Guàrdia Civil amb diferents registres en domicilis sospitosos.

Notícies relacionades

Els Mossos mantenen un fort desplegament a la província amb presència d'agents en nombroses carreteres i punts estratègics.

Segueix en directe les últimes informacions sobre l'atemptat