Al juliol

Moren 22 persones a la carretera en la segona operació sortida de l'estiu

Divendres passat va ser el dia amb més sinistralitat, amb sis víctimes mortals en quatre accidents

La DGT espera 45,5 milions de desplaçaments a l'agost

abertran39511034 els mossos d esquadra treballant a la zona de l ap 7 on ha t170731132308

abertran39511034 els mossos d esquadra treballant a la zona de l ap 7 on ha t170731132308 / Norma Vidal

1
Es llegeix en minuts

Vint-i-dues persones han mort en els 18 accidents de trànsit registrats a les carreteres espanyoles des de divendres passat a les tres de la tarda, quan va començar la segona operació sortida de l'estiu de la Direcció General de Trànsit (DGT), fins dimarts a mitjanit.

Divendres passat va ser el dia amb més sinistralitat, amb sis morts en quatre accidents, seguit de dissabte, amb cinc morts en cinc sinistres. 

Dilluns també van ser cinc els morts, en tres accidents, entre ells el que va tenir lloc a l'AP-7, a l'altura de Sant Celoni, on van morir tres joves. Diumenge van perdre la vida tres persones més, i dimarts la DGT va registrar tres accidents amb la mateixa quantitat de víctimes mortals.

Un juliol sinistre

Dels 18 sinistres, 10 han sigut col·lisionsdos, sortides de la via, i un, un atropellament a vianant, entre altres. Nou dels morts s'han registrat en vies convencionals, i 13, en vies d'alta capacitat, concretament en autopistes i autovies.

El mes de juliol van morir 122 persones en total a les carreteres, dos menys que el 2016, encara que aquest any la segona operació sortida ha durat un dia més. Des de començament d'any, s'ha comptabilitzat la mort de 676 persones en accidents. 

La DGT va posar en marxa divendres passat, 28 de juliol, la segona operació especial de trànsit de l'estiu, que va acabar dimarts a mitjanit, període en què es preveien 8,3 milions de desplaçaments de llarg recorregut a les carreteres espanyoles.

La previsió per a l'agost

Notícies relacionades

A més dels grans desplaçaments, també van coincidir en aquests quatre dies els trajectes propis del cap de setmana, els dels que acaben les vacances i una gran afluència de vehicles amb destí als països africans que travessen el país en el marc de l'operació Pas de l'Estret. 

L'agost segueix sent la data d'inici de vacances per a milers de ciutadans i segons la DGT s'esperen 45,5 milions de desplaçaments. Precisament, al llarg d'aquest mes, la DGT també té previst realitzar l'operació especial del 15 d'agost, amb motiu de la festivitat de la Mare de Déu  d'Agost, que tindrà lloc entre l'11 i el 15 d'agost. A més, l'operació tornada de l'estiu es portarà a terme del 31 d'agost al 3 de setembre.