Denuncien un abús a menors en un col·legi privat catòlic dels Legionaris de Crist a Madrid

El presumpte agressor no és un professor, sinó un treballador que impartia tallers extraescolars

Va ser acomiadat de manera immediata i el centre va donar explicacions als pares

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / EFE / Madrid

Un jutge de Móstoles (Madrid) està investigant un suposat cas d'abús a dos menors per part d'un empleat del col·legi privat catòlic Highlands School Los Fresnos de Boadilla del Monte, gestionat per la congregació dels Legionaris de Crist. Segons han informat fonts de la investigació, el presumpte agressor no és un professor, sinó un treballador del centre que impartia tallers de convivència en horari extraescolar.

El 22 de juny, una família es va reunir amb la Direcció de l'escola per queixar-se del comportament inadequat d'aquest treballador. Posteriorment, la Direcció del col·legi es va reunir amb el treballador i es va firmar una acta en què reconeixia els fets, per la qual cosa va ser acomiadat de manera immediata.

"Els seus superiors també el van apartar de qualsevol treball apostòlic en què pogués tenir contacte amb menors d'edat", explica la directora del centre, María Pintor, en una carta als pares, en la qual també assenyala que aquest instructor de formació "va provocar una sensació incòmoda" en les alumnes.

La directora assegura que el col·legi està "profundament compromès amb oferir ambients segurs" als alumnes. Pintor també subratlla l'"actuació contundent davant conductes que posin en perill" aquest ambient de seguretat al centre.

Notícies relacionades

"D'acord amb el nostre protocol, denunciem els fets al jutjat i el jutge va admetre el cas a tràmit", assenyala en la missiva. Així mateix, la directora del centre lamenta el succés i afirma que proporcionaran "el suport necessari i s'informarà puntualment les famílies".

D'altra banda, fonts de la Conselleria d'Educació han explicat que van conèixer l'assumpte dijous passat i de "manera immediata" es va enviar una inspecció per realitzar un informe i recollir tota la informació de l'assumpte. Les mateixes fonts expliquen que l'informe avaluarà l'actuació del centre i que trigarà uns dies, i recorden que el tema està "judicialitzat".