Uns 500 immigrants accedeixen a Ceuta en un salt massiu per Tarajal

La Creu Roja s'ha mobilitzat a la zona per atendre'ls

Els 496 emigrants que han assaltat la tanca de Ceuta, al CIE. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Uns 500 immigrants han accedit avui a la ciutat autònoma de Ceuta en una entrada massiva saltant la tanca per la frontera de Tarajal, segons informa el 112 a Twitter, i alguns han resultat ferits.

Poc després de les vuit del matí, uns 350 subsaharians són a les portes del Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI), on s'ha desplegat la Policia Nacional i diverses unitats de la Creu Roja els estan prestant assistència, segons ha pogut comprovar Efe.

Els equips d'assistència estan donant prioritat als ferits, que presenten talls i contusions produïdes al saltar la tanca, d'uns sis metres d'altura, i els que no tenen lesions esperen en una esplanada a prop de les instal·lacions, amb una capacitat -512 persones- que està habitualment sobrepassada.

L'assalt, segons fonts policials, s'ha registrat al voltant de les cinc de la matinada per quatre punts diferents del perímetre fronterer, i s'ha activat l'Equip de Resposta Immediata d'Emergència (ERIE), de la Creu Roja, per atendre els immigrants.

L'última entrada massiva a Ceuta va tenir lloc el 9 de desembre quan 438 subsaharians van accedir a la ciutat en el que es va considerar l'entrada més multitudinària fins llavors, que van intentar més de 800 persones.

L'1 de gener a la matinada, 1.100 subsaharians van protagonitzar un intent d'entrada massiu a la ciutat, encara que només dos, que van resultar ferits, van aconseguir el seu objectiu.

Notícies relacionades

En l'assalt també van resultar amb lesions cinc agents de la Guàrdia Civil i 50 membres de les Forces Auxiliars marroquines, segons va informar llavors la Delegació del Govern a Ceuta, que va destacar que els immigrants havien actuat de manera "violenta i organitzada", amb "barres de ferro, cisalles i pedres de grans dimensions".

Segons dades difoses aquest dimecres per l'Agència Europea de Fronteres (Frontex), el 2016 van entrar 1.000 immigrants a través de les tanques de Ceuta i Melilla, una xifra que va suposar un rècord a la baixa respecte a exercicis anteriors.