El pederasta detingut a Salt aprofitava la seva aparença de dona per abusar de nois

El sospitós ha ingressat en presó preventiva aquest diumenge a petició de la fiscalia per evitar que reincideixi

vvargas36882623 sociedad l acusat d abusar sexualment d un noi de 12 anys a 170115141413

vvargas36882623 sociedad l acusat d abusar sexualment d un noi de 12 anys a 170115141413 / ACN

3
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

Fredi llogava una habitació en un domicili de Salt ubicat molt a prop de l'Hospital de Santa Caterina. A l'interior d'aquesta ha abusat, suposadament, d'un nombre desconegut de nois menors d'edat. Tenia un pla per atraure'ls fins a aquesta cambra. I funcionava bé fins aquest divendres al migdia, quan dos agents dels Mossos d’Esquadra van trucar per sorpresa a la seva porta i el van descobrir, in fraganti, en companyia de la seva última víctima, un adolescent de 15 anys. 

L'ESQUER

Fredi tenia diversos perfils falsos a Facebook. A aquesta última víctima la va enganyar enviant-li una invitació des del perfil creat per un noia de nom Valeria. Valeria i el menor es van fer amics a la xarxa social i al cap de poc temps ella li va proposar que acceptés també la sol·licitud d'amistat d'una coneguda, Laura. Aquesta segona noia de Facebook es va esforçar a aconseguir un clima de confiança amb ell. Aviat van intercanviar els seus telèfons i van començar a xerrar per WhatsApp.

Aquestes converses eren de contingut sexual. Laura li va enviar fotografies d'ella despullada i a canvi va demanar el mateix. A través de l'aplicació de missatgeria instantània, el noi hi va accedir i li va enviar a ella fotografies en què ell apareixia sense roba. 

LA COACCIÓ 

Amb aquest material gràfic en el seu poder, Laura va començar a proposar-li cites en la vida real. No era una proposta que pogués acceptar o rebutjar lliurement. El noi, segons ha relatat en seu judicial aquest cap de setmana, sabia que Laura estava disposada a difondre per Facebook les fotografies en què a ell se'l veia nu.

Si no acceptava la trobada, s'hauria d'enfrontar al fet que tot el seu entorn social tingués accés a aquestes imatges. Va acceptar que es veiessin a soles. Es van citar a la seva habitació llogada de Salt. Qui li va obrir la porta era Fredi. Encara que el noi seguia creient que davant seu hi havia Laura.

Fredi segons el seu NIE és un home de 33 anys. Però té l'aparença de dona. En les tres trobades que va aconseguir forçar amb aquest menor d'edat, el noi no es va adonar que estava practicant sexe amb un home fins al segon. L'amenaça per part de Laura -o Fredi- de publicar les seves imatges íntimes a Facebook, segons la víctima, va provocar que acceptés quedar per tercera vegada després de descobrir-ho. 

LA REINCIDÈNCIA 

Els Mossos van arribar al final d'aquesta tercera cita que va consentir el noi. Els propietaris de l'habitació que llogava Fredi havien trucat dues vegades als Mossos. Segons el seu testimoni, ningú es va presentar llavors. Aquesta era la tercera vegada que avisaven la policia que el seu hoste podia estar abusant d'un menor a l'habitació que els llogava.

Aquests propietaris han assegurat davant el jutge que, malgrat que bona part del temps Fredi el passa a Barcelona, quan s'allotja a Salt la freqüència amb què aconsegueix atraure menors fins al seu domicili és d'"un o dos diàriament".

PRESÓ PREVENTIVA 

Aquest presumpte agressor sexual fa dos anys que viu en aquesta localitat de Girona. Té antecedents per fets similars i fins i tot una altra causa judicial oberta per abusar d'un altre menor. Sobre ell pesen així mateix ordres d'allunyament de dos menors dictades com a mesures cautelars. Encara que fins ara seguia en llibertat.

Notícies relacionades

El fiscal Enrique Barata ha denunciat d'ofici Fredi. Per perseguir els delictes sexuals és necessari que la víctima denunciï l'agressor. I això encara no ha passat en aquest cas. No obstant, la fiscalia pot procedir en solitari si la víctima és un menor d'edat, segons l'article 191 del Codi Penal.

Barata ha demanat presó preventiva i el jutge ha resolt acceptar-la i enviar a la presó Fredi per considerar que existeix risc que pugui reincidir. És a dir, que segueixi passant el mateix que fins ara, que Laura torni a connectar-se a Facebook per teixir la teranyina que atraparà més víctimes per a Fredi.