OPERACIÓ DELS MOSSOS

Detingut in fraganti un pederasta abusant d'un menor a Salt

El sospitós, sobre el qual pesen ordres d'allunyament per denúncies similars, buscava les seves víctimes a Facebook

 

  / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

Els Mossos d'Esquadra van arrestar aquest divendres un home a qui van sorprendre al seu domicili de Salt (Gironès) mentre abusava sexualment d'un menor de 15 anys. Els agents hi van anar alertats per un veí que havia observat que sortien amb massa freqüència d'aquell domicili nois diferents i amb aspecte de ser menors. Els Mossos van detenir el presumpte pederasta, de nacionalitat hondurenya i 33 anys, i en les pròximes hores està previst que passi a disposició judicial.

Els investigadors sospiten que contactava amb els joves a través de Facebook, on creava perfils falsos que utilitzava com a esquer per entaular relacions amb les víctimes. Solia enviar invitacions a menors, i després de guanyar-se la seva confiança els proposava trobades en què, presumptament, cometia els abusos. En alguns d'aquests perfils que havia creat es feia passar per una noia, i feia servir noms com Valeria, Esperanza, Amor o Laura.

ALLUNYAMENT

Notícies relacionades

El sospitós acumula ordres d'allunyament d'altres menors com a mesura cautelar de procediments judicials per presumptes abusos que encara estan en fase d'instrucció.

Tot i que en aquest cas no hi ha denúncia encara per part de la víctima, l'arrestat serà processat perquè la fiscalia, al tractar-se d'un menor, podrà acusar-lo, tal com recull l'article 191 del Codi Penal. Segons la normativa l'edat mínima per mantenir relacions sexuals consentides és de 16 anys. El detingut s'enfronta a un delicte d'abús sexual donat que, segons les primeres indagacions, no hi va haver violència ni intimidació a la víctima.