DESTROSSES EN AUGMENT

Feromones de llop contra la plaga de senglars

L'Ajuntament de Salt impulsa una prova pilot per evitar les incursions dels porcs silvestres als horts de la localitat

jabali

jabali

1
Es llegeix en minuts

Salt ha iniciat una prova pilot en la lluita contra la plaga de senglars que afecta nombroses comarques catalanes. Aquest dijous, aquesta localitat del gironès ha començat a instal·lar una tanca electrificada en què s'intercalaran estaques de fusta impregnades de feromones de llop per evitar les incursions d'aquests animals a les hortes de la població.

El mètode, que ja s'ha provat amb èxit en altres punts com el cementiri de Collserola de Barcelona, aprofita la capacitat de transmissió de coneixement dels senglars d'un mateix grup sobre els perills, segons ha informat l'agència ACN.

OLOR I DESCÀRREGUES

En aquest cas, els animals associen l'olor del seu principal depredador amb l'experiència desagradable de rebre una descàrrega elèctrica quan entren en contacte amb els fils de la tanca. Aquest ‘pastor elèctric’ només serà activat a les nits, que és quan els senglars porten a terme la seva màxima activitat.

La regidora d'Entorn Natural i Medi Ambient, Marta Guillaumes, que ha reconegut que els porcs silvestres “són un problema en aquesta zona de Salt”, ha precisat que les noves barreres s'instal·laran als passadissos naturals per on aquests animals s'endinsen a les hortes.

DANYS EN AUGMENT

Notícies relacionades

La prova inclou tot el perímetre que delimita les hortes d'aquesta població, des del pont de l'AP-7 fins a la sèquia del riu Ter, uns 2.800 metres longitudinals. Durant quatre setmanes es farà un seguiment per comprovar l'efectivitat del nou sistema.

En els últims anys, les destrosses causades pels senglars a les hortes de Salt han anat en augment. Uns danys que també estan patint molts agricultors de Catalunya, cosa que ha portat la Conselleria d’Agricultura a impulsar una comissió interdepartamental per lluitar de forma coordinada contra aquesta plaga.

Temes:

Salt Animals