ORGANITZADORA DE LA FIRA D'ABRIL

Desnonada la FECAC d'un local de l'Eixample per impagament a la Diputació de Barcelona

L'entitat torna les claus amb un deute acumulat de 41.500 euros per arrendaments pendents des del 2014

fecac

fecac

1
Es llegeix en minuts

La Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), entitat organitzadora de la Fira d'Abril de Barcelona, ha abandonat per ordre judicial el local del carrer Mallorca, 244 (Eixample ) que tenia llogat a la diputació. L'entitat no pagava l'arrendament des del maig del 2014, fa dos anys i mig, i acumulava un deute de 41.500 euros amb la Diputació, que després de nombroses reclamacions va decidir portar el cas als tribunals aquest passat estiu.

El requeriment judicial, al qual ha tingut accés l'ACN, fixava el llançament per al dilluns 7 de novembre, encara que finalment la diputació ha donat uns dies de marge i no ha sigut fins aquest dijous quan la Fecac ha tornat les claus del local una vegada ha retirat les seves pertinences, segons fonts de la diputació.

La Diputació de Barcelona, ha explicat l'organisme, va intentar un acostament amb la Fecac l'estiu del 2015 sobre el pagament del deute, però no només no va fructificar, sinó que aquesta es va anar fent cada vegada més gran. L'estiu passat ja pujava a més de 34.000 euros i des de la diputació es va decidir no donar més ultimàtums i recórrer a la via judicial per reclamar el rescabalament del deute i la recuperació del local.

Notícies relacionades

Aquest segon objectiu ja s'ha aconseguit i aquest dijous han tornat les claus, encara que segons la mateixa FECAC ha sigut només un formalisme perquè l'entitat encara té un petit marge de dies per acabar de retirar les seves pertinences. La reclamació dels lloguers impagats, en canvi, segueix el procés judicial. De fet, el jutge de Barcelona que va ordenar el desnonament va fixar també data per a un eventual judici, si no es resolien tots els seus requeriments. La vista serà el pròxim 23 de novembre. En aquest procés, els diners en litigi són els 34.338,47 euros que es devien quan es va posar la denúncia, però el deute ja arriba als 41.500 euros.

La Diputació confia que la FECAC pagui la diferència de motu proprio per no haver de recórrer novament a la justícia.