La policia australiana interroga el responsable de les finances del Vaticà per pederàstia

El cardenal George Pell està acusat d'abusos sexuals comesos entre el 1976 i el 2001

El cardenal australià George Pell.

El cardenal australià George Pell. / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

El cardenal australià George Pell,cardenal australià George Pell encarregat de les finances del Vaticà, va ser interrogat la setmana passada a Roma per policies del seu país sobre acusacions per presumptes abusos sexuals entre el 1976 i el 2001, han informat aquest dimecres mitjans locals.

El cardenal "va participar voluntàriament en l'entrevista", ha comentat una portaveu de la policia de l'estat de Victòria, que s'ha limitat a remarcar que les investigacions continuen, sense aportar-ne més detalls, segons l'agència Premsa Associada Australiana (AAP).

La policia de Victòria, al sud d'Austràlia, va anunciar l'agost passat que considerava la possibilitat de presentar càrrecs contra Pell per abusos sexuals presumptament comesos a la ciutat de Ballarat, d'on procedeix el cardenal, entre els anys 1976 i 1980, i a Melbourne, la capital de l'estat, entre el 1996 i el 2001.

Dos homes han acusat Pell, de 75 anys d'edat, de toquejar-los els genitals de manera inapropiada en la dècada del 1970, mentre que un tercer assegura haver vist el prelat exposar-se despullat davant nois joves.

"El cardenal reitera el seu anterior rebuig a totes i cadascuna de les acusacions d'abús sexual i continuarà cooperant amb la policia de Victòria fins que s'acabin les investigacions", segons diu un comunicat de l'oficina de Pell al Vaticà, en què es confirma l'entrevista amb tres agents policials de Victòria.

ANTECEDENTS

No és la primera vegada que el jerarca religiós és acusat d'abusos sexuals, ja que el 2002, quan era arquebisbe de Sydney, un home va assegurar haver sigut abusat sexualment per ell el 1961, quan tenia 12 anys i Pell es formava per ser sacerdot.

Les investigacions van exonerar George Pell, que el febrer passat va donar el seu testimoni per videoconferència davant una comissió governamental australiana que investiga els abusos sexuals a menors en el si d'organitzacions i institucions públiques, religioses i socials.

Notícies relacionades

Llavors Pell va reconèixer que s'havien encobert casos de pederàstia en el si de l'Església catòlica australiana, davant dels quals, va admetre, hauria d'haver actuat amb més contundència.

"El cardenal no desitja causar cap tipus d'estrès a les víctimes d'abusos. No obstant, les acusacions que ell va abusar sexualment d'algú, en algun lloc, i en qualsevol moment de la seva vida són totalment falses i completament incorrectes", segons el comunicat de l'oficina de Pell.